Alegeri în Italia: O româncă a făcut o fotografie în cabina de vot. Riscă o amendă de 1000 de euro

O femeie româncă în vârstă de 50 de ani, rezidentă în Aprilia, regiunea Lazio, a fost denunțată după ce a făcut o fotografie în cabina de vot, în cadrul alegerilor locale organizate zilele acestea în Italia.

Românca riscă să primească o amendă de 1.000 de euro, informează Il Messaggero.

Incidentul a avut loc duminică, 14 mai. Conaționala noastră a intrat în secția de votare de la școala „Giovanni Pascoli” din Aprilia pentru a alege primarul și consilierii locali.

După ce a votat, a făcut o fotografie pentru a documenta opțiunile sale de vot. Președintele secției de votare, împreună cu observatorii și secretarul, au auzit clar click-ul distinctiv, semn că a fost că în cabină a fost făcută o fotografie.

Femeia le-a spus că era pentru prima dată când vota în Italia și nu a știut că este interzis să faci fotografii în cabina de votare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a fost condusă de la secția de votare de pe Via delle Palme la sediul Gărzii de Finanțe, unde a fost denunțată. Și acolo, ea s-a jurat că nu a știut că fotografierea propriului vot este o infracțiune. Pentru fapta sa, riscă o amendă de până la 1.000 de euro.

Întrebarea care rămâne este de ce operatorii secției de votare nu i-au cerut femeii să lase telefonul mobil în afara cabinei de vot. Aceasta este o practică standard în multe țări pentru a preveni încălcarea secretului votului și pentru a preveni posibilitatea unui vot influențat sau cumpărat.