Alegeri prezidenţiale 2019 turul doi. O secţie de votare din Italia, mutată de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cadrul alegerilor prezidențiale care au loc în aceste zile, în Italia, ca urmare a unei situații de forță majoră (cod roșu de inundații) survenită în cursul serii de vineri, secția de votare din Savona și-a schimbat locația.

„În cazul secţiei de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii) survenită în cursul serii, autorităţile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secţia de votare în cauză. MAE face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secţie”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în vederea asigurării desfăşurării în condiţii optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă şi duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgenţă şi a identificat o nouă locaţie în aceeaşi localitate, schimbarea locaţiei urmând a face obiectul aprobării de către

Noua locaţie identificată pentru secţia de vot menţionată este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona.

MAE mai recomandă ca cetăţenii români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale care nu au votat deja să se prezinte la vot încă de sâmbătă pentru a evita aglomerarea în ultima zi. Românii care votează în străinătate pot accesa AICI harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE. Lista cu cele 142 de secții de votare din Italia la alegerile pentru președintele României din noiembrie 2019, o găsiți aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministerul Afacerilor Externe informează că până sâmbătă, ora 7.00, au votat 96.044 de români la secțiile deschise în străinătate iar 17.503 sunt votanţi prin corespondenţă.