Alertă de vreme rea în toată Italia, la Roma școli închise, mâine, luni 26 februarie

Frig, zăpadă și vânt puternic din nordul și până în sudul Italiei se anunță pentru următoarele ore. Departamentul de Protecție Civilă a emis un avertisment suplimentar cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile de mâine care prevestesc ninsori abundente începând încă din această noapte de la altitudini de 300-500 metri până la câmpie, în Campania, Puglia, extinzându-se apoi și în Basilicata și Calabria. La Roma școli închise mâine, 26 februarie.

În după-amiaza zilei de mâine sunt prevăzute ninsori în Abruzzo, Molise, Lazio cu intensificări ale vântului de la slab până la moderat. Vânturi puternice în Sicilia și Calabria, cu furtuni de-a lungul coastelor expuse. Pentru ziua de mâine, a fost evaluată o alertă galbenă pentru Emilia Romagna, Abruzzo și Molise. De asemenea, alertă galbenă pentru risc hidrogeologic în Veneto, bazinul Alto Piave.

Toate școlile vor fi închise la Roma, mâine, 26 februarie

Mâine școlile vor fi închise la Roma, anticipând valul de alerte meteorologice nefavorabile. „A fost încheiată ordonanța sindicală care prevede închiderea școlilor de toate nivelurile, inclusiv grădinițele, pe teritoriul Romei, luni, 26 februarie”, se arată în declarația de la Campidoglio, scrie ANSA.

Vânturi reci, siberiene ajung în Italia cu frig și zăpadă la altitudine joasă. „Primele zone în care va ajunge ninsoarea în Lazio” – spune meteorologul 3bmeteo.com Francesco Del Francia – „se vor afla la nord de Lacul Bolsena, dar seara va cădea zapadă în întregul Viterbo”. Apoi, în timpul nopții, este prevăzută o intensificare suplimentară a precipitațiilor către Castelli Romani, cu posibilă zăpadă și deasupra Romei. Gerul, cu valori minime de -12 / -16 grade va ajunge la Amatrice, Norcia și Ussita.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol