Alertă maximă pe un aeroport european. Un bărbat își ține ostatică fiica de 4 ani

Un bărbat înarmat, în vârstă de 35 de ani, o ține ostatică pe fiica sa de 4 ani pe Aeroportul din Hamburg (Germania), și cere să fie dus împreună cu copilul în Turcia. Toate zborurile de pe aeroportul respectiv sunt anulate, informează Bild.

Incidentul a început sâmbătă seară, 4 noiembrie, când bărbatul a pătruns în perimetrul de securitate al aeroportului cu mașina, un Audi fără plăcuțe de înmatriculare, și a intrat pe pistă, oprind lângă un avion de pasageri al Turkish Airlines.

La ora 20:12, forțele de securitate l-au observat pe bărbat în momentul în care a distrus cu mașina poarta nordică a aeroportului și a ajuns pe pista unde se aflau aeronavele. Avionul de pasageri al Turkish Airlines era plin cu pasageri la momentul respectiv.

Aeroportul a fost complet evacuat, iar toate operațiunile de zbor au fost suspendate pe o durată nedeterminată.

Conform poliției, motivația bărbatului este o dispută de custodie a copilului între tată și mamă. Negocierile cu bărbatul au continuat pe tot parcursul nopții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția a raportat la ora 6:40: „Situația este în continuare statică”, adică neschimbată. Aeroportul este închis de atunci, primele zboruri de duminică au fost anulate.

Suspectul ar fi tras cu arma de două ori în aer și a aruncat sticle incendiare din vehicul.

Sandra Levgrün, purtător de cuvânt al poliției, a menționat că poliția a mobilizat psihologi și continuă să negocieze cu bărbatul, sperând într-o rezolvare pașnică a situației.

Înainte de acest incident, soția bărbatului a alertat poliția despre răpirea fiicei lor.

Ca urmare a incidentului, 17 zboruri cu aproximativ 3.200 de pasageri au fost deviate sâmbătă seara, iar pentru ziua de azi erau programate 286 de zboruri, care afectează un total de 34.500 de pasageri. VIDEO mai jos: