Alertă meteo în Italia, mai multe regiuni sub cod portocaliu și galben de furtuni, grindină și vânt puternic

Protecția Civilă din Italia a emis o avertizare meteorologică pentru următoarele ore ale zilei de astăzi și pentru mâine, joi, 9 iunie. Treisprezece regiuni vor fi sub cod galben de furtuni, grindină și vânt puternic, iar o parte din Puglia și Molise sub cod portocaliu.

Condițiile meteo se vor înrăutăți treptat începând de astăzi în mare parte din peninsulă dând naștere la ploi abundente, cu vânt puternic și grindină, informează Il Meteo.

Pe baza prognozelor disponibile, Direcția Protecției Civile, de comun acord cu regiunile implicate care sunt responsabile cu activarea sistemelor de protecție civilă în teritoriile afectate, a emis o nouă avertizare de condiții meteorologice nefavorabile care o prelungește pe cea anterioară.

Avertizarea prevede începând cu după-amiaza târzie de astăzi, miercuri, 8 iunie, precipitații cu caracter predominant de ploaie și furtună pe Lombardia și Veneto. De la primele ore ale zilei de joi, 9 iunie, vremea rea va afecta Emilia-Romagna, Toscana și Marche, iar în cursul dimineții regiunile Campania, Abruzzo, Molise și Puglia. Fenomenele vor fi însoțite de averse puternice, căderi de grindină, descărcări electrice și rafale puternice de vânt.

De la primele ore ale zilei de mâine sunt așteptate furtuni și în Valle d’Aosta și Piemonte, precum și în Sicilia, de-a lungul coastelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe baza fenomenelor preconizate, pentru mâine, joi, 9 iunie, a fost evaluat un cod portocaliu de vreme rea în anumite zone din regiunile Molise și Puglia. Cod galben a fost emis pentru celelalte zone din Molise și Puglia, dar și pentru Lombardia, Emilia-Romagna, Toscana, Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Marche, Umbria și Veneto.