Alex Simu, un muzician român celebru pe marile scene ale lumii în concert la Palermo, în Italia

Compozitorul și muzicianul Alex Simu, celebru pe marile scene ale lumii, sărbătorește primii 15 ani ai „Clanului sicilian” pe care l-a înființat. Miercuri, 5 septembrie, la ora 21:00, la Tatum Art din Palermo, via dell’Università, numărul 38, va avea loc un concert de muzică jazz la care va participa clarinetistul și saxofonistul român Alex Simu alături de Fabrizio Brusca la chitară, Fulvio Buccafusco la contrabas și Carmelo Graceffa la tobe, informează balarm.it.

Cincisprezece ani de prietenie, cincisprezece ani de muzică împreună, cincisprezece ani de profesionalism.

Spectacolul a fost creat și conceput de Toti Cannistraro și Francesco Costanzo.

Rezervările se pot face la numerele de telefon: 349 4419873 – 339 7236001.

Evenimentul pe Facebook al muzicianului român

Alex Simu, un român celebru pe marile scene ale lumii

Clarinetist, saxofonist, compozitor și aranjor de origine română, Alex Simu s-a stabilit la Amsterdam, în 2003. Muzicianul are cunoștințe vaste în domeniul familiei clarinetelor, iar îmbunătățirile inovatoare pe care le-a adus acestui instrument au condus la apariția, la nivel global, a unei noi abordări artistice atât din punct de vedere tehnic cât și stilistic. Alex Simu a ameliorat sunetul și acustica intrumentală și a dezvoltat clarinetul tenor și clarinetul «d’amore»; totodată a extins posibilitățile de expresie ale clarinetului bas. Instrumentele lui Alex Simu au devenit unice în lume, fiind concepute să satisfacă exigenețele sonore și expresive ale imaginației artistului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Activ pe scena muzicii de jazz și world music încă din 1999, Alex Simu a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, în 41 de țări de pe 5 continente. Printre cele mai recente recunoașteri internaționale se numără premiul „Golden Calf” acordat de către Academia de Film a Țărilor de Jos, pentru coloana sonoră a filmului „Beyond Sleep”, realizat de Boudewijn Koole.

@rotalianul