Alexandra Agiurgiuculese, medalie de argint la Cluj. Sportiva de origine română a reprezentat Italia

Între 23 și 25 august a avut loc la Cluj Napoca prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul „World Challenge Cup”. Organizatorul evenimentului sportiv a fost Federația Română de Gimnastică Ritmică.

La competiție au participat un număr de 166 de gimnaste, din 31 de țări de pe 4 continente. Printre acestea și Alexandra Agiurgiuculese, sportiva de origine română care a reprezentat însă Italia.

Alexandra Agiurgiuculese a reprezentat Italia şi a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatori la fiecare evoluţie, obţinând şi medalia de argint în finală la panglică.

Alexandra Agiurgiuculesei s-a născut la Iași, pe 15 ianuarie 2001. Familia ei a decis în anul 2010 să se transfere în nordul Italiei, la Treviso, unde Alexandra a fost înscrisă în cadrul Asociației Sportive Udinese și a început antrenamentele sub îndrumările antrenoarei slovene Spela Dragas și a colaboratoarei sale, Magda Pigano.

În 2012 a debutat într-un campionat italian, câștigând Finalele Naționale de Categorie, un rezultat care va fi repetat și în anii 2013 și 2015, în timp ce în 2014 va trebui să se mulțumească doar cu argintul, clasificându-se în spatele gimnastei de origine moldavă, Daniela Mogurean.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În anul 2016 a fost medaliată de patru ori la Campionatul European de Juniori, iar în 2017 și 2018 a luat medalia de argint la Campionatul național italian. Tot în 2018, la Jocurile Mediteraneene, a câștigat medalia de aur în Spania, la Tarragona.

Sâmbătă, 1 iunie 2019, Alexandra Agiurgiuculesei a devenit campioana absolută a Italiei.

În anul 2015 Alex, cum îi spun colegii și prietenii, a obținut cetățenia italiană și posibilitatea de a reprezenta Italia în străinătate. De aceea în România, tânăra născută la Iași, în inima Moldovei, reprezintă acum Italia, țara unde trăiește și care i-a dat posibilitatea unei cariere sportive de excepție.

Alexandra Agiurgiuculese la Cluj-Napoca. Foto: Ginnastica Ritmica Italiana
@rotalianul