Natalia Carp, gimnastă româncă din Italia, medalie de bronz la Campionatele Interregionale și Naționale

O fetiță de origine română, Alexandra Natalia Carp, în vârstă de 10 ani, care locuiește împreună cu părinții la Ischia (Campania), a câștigat medalia de bronz la Campionatele Interregionale și Naționale de gimnastică artistică desfășurate la începutul acestei luni la Padova, informează teleischia.

Federația Italiană de Gimnastică a reluat pregătirea și competițiile sportive, după lunga perioadă de repaos impusă de pandemia cu noul coronavirus. Pe 3 octombrie au avut loc la Padova Campionatele Interregionale și Naționale pentru categoria de gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani (allieve 1° fascia – A1 e A2). În finala națională, doar Alexandra Natalia Carp, antrenată la Ischia de Mario D’Agostino, a reușit să intre în primii zece clasați din Italia.

„La bârnă a avut cea mai mare notă dintre toate cele 40 de gimnaste care au participat”, ne-a spus mama Nataliei, iar video de mai jos este mărturie.

Născută și crescută în Italia, Naty cum îi spun prietenii, a început să practice gimnastica artistică la vârsta de 4 anișori. La școala de gimnastică pe care o frecventează, Centro Ginnastica Ischia, Natalia Carp este singura gimnastă de origine română și cea mai cotată în acest moment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI