Alina Preda, românca din Italia al cărui soț a fost împușcat în fața sa: „Știu cine a tras”

Aina Preda, partenera româncă a italianului care a fost împușcat în plină zi la Roma ar fi dat anchetatorilor un nume despre posibilul ucigaș al soțului său, Andrea Gioacchini. Pentru anchetatori, asasinatul de joi, 10 ianuarie, a fost o reglare de conturi. Alina a fost și ea rănită ușor în urma agresiunii.

Asasinatul a avut loc în cartierul Magliana din Roma, chiar în fața grădiniței „Mais e Girasole”, unde victima se pare că și-a lăsat copii. Când s-a urcat înapoi în mașina sa, unde se pare că îl aștepta Alina, un bărbat pe un scuter și cu fața acoperită s-a apropiat de el și a tras mai multe focuri de armă spre capul lui Gioacchini, unul dintre gloanțe atingând-o și pe femeia română.

„Știu cine a fost”, ar fi declarat românca noastră anchetatorilor

Alina Preda este încă în stare de șoc, disperată, uneori delirantă și confuză, scrie Il Tempo. Cu toate acestea, după ce a fost externată de la spitalul San Camillo, ea ar fi declarat la poliție că a recunoscut ucigașul care i-a împușcat și ucis soțul. Că îl cunoaște și știe cum se numește.

Declarațiile femeii sunt de mare ajutor pentru anchetatori. Asasinul a fugit la bordul scuterului, lăsându-i pe cei doi în condiții foarte grave. Internați în spital, Andrea Gioacchini, a cărui stare de sănătate a fost critică de la bun început, a decedat după
câteva ore, în timp ce Alina a fost externată după câteva ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gioacchini avea numeroase antecedente penale și era supravegheat de polițiști
Nu se știe cu exactitate de ce a fost asasinat bărbatul italian, dar cert este că acesta nu avea un trecut prea curat, el a fost condamnat în trecut pentru mai multe infracțiuni, de la deținere ilegală de arme și trafic cu droguri, până la șantaj și leziuni personale.

Foto: Il Tempo

@rotalianul