Un alt atac rasist al politicianului italian Ardita: „Întoarce-te la București dacă nu-ți convin regulile noastre”

„Dacă nu-ți convin regulile noastre, întoarce-te la București”. Acestea sunt cuvintele lui Giovanni Ardita, consilier local din Ladispoli (Lazio) împotriva românului de origine moldovenească Ion Marian, ex-candidat la aceeași funcție, situație care arată că propunerea aprobată în unanimitate în consiliul local împotriva violenței verbale pe rețelele sociale nu este eficientă.

Sunt un schimb de replici aparent ironice în comentariile la un post pe profilul privat al lui Ion Marian, ex-candidat la postul de consilier din Ladispoli, în provincia Roma din Lazio.

Giovanni Ardita, actual consilier din partea partidului „Fratelli d’Italia” îi răspunde lui Ion Marian, printr-un vocabular rasist cu care îl invită pe fostul candidat român la alegerile locale pe lista „Si può fare” să se întoarcă la București dacă nu este de acord cu legile italiene.

„Ion Marian te informez că Salvini merge la Quirinale să-și ia postul, începe să împachetezi și îți sugerez agenția de turism care se află lângă mine, pe via Duca degli Abruzzi. Rezervă-ți un bilet numai pentru dus în țara ta” scrie consilierul Giovanni Ardita care continuă: „Marian, nu am avut niciodată pretenția să gândești la fel ca mine. Iar subsemnatul, spre deosebire de ceilalți politicieni în 2007 și 2017, nu a participat niciodată la vânătoare de voturi în comunitatea românească sau cea poloneză. (…) Nu vreau ca cei ca tine să fie alegătorii mei… Și îți amintesc, considerând că ești unul dintre oaspeții noștri, că trebuie să respecți pe cei cu funcții instituționale din țara noastră și mai ales pe cel mai votat politician din istoria orașului Ladispoli. Dacă nu-ți convin regulile noastre, întoarce-te la București… ”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată când consilierul Fratelli D’Italia, Giovanni Ardita, folosește un limbaj rasist, oarecum mascat sub un voal de ironie. Dar cu această ocazie cuvintele scrise de consilier nu lasă nici o îndoială cu privire la matricea rasistă cu care sunt pronunțate. Cuvinte care îl insultă pe Ion Marian, 100% italian, cu pașaport italian, activ în mediul politic de mulți ani la Ladispoli. Consilierul italian continuă să facă pe rețelele de socializare gafe, ce pun în dificultate imaginea consiliului local, al propriei coaliții dar și a primarului localității, susține cotidianul Terzo Binario.

Consilier local italian: „Hoții și țiganii români să fie alungați în șuturi peste graniță, sunt niște gunoaie umane”

Distribuie acest articol