„Am cancer, dă-mi bani să mă tratez”. O badantă din Italia și partenerul ei au înșelat cu 60.000 de euro un cuplu de vârstnici

„Am patru tumori la tiroidă și trebuie să mă operez în Franța, unde dispun de tehnologii avansate care nu îmi vor lăsa cicatrici pe gât.” Cu această scuză a fost înșelat un cuplu de vârstnici din Verona, care a ajuns să plătească peste 60.000 de euro îngrijitoarei lor și partenerului acesteia.

Vineri, 20 octombrie 2023, badanta, Petya Angelova Borisova, în vârstă de 39 de ani, de origine bulgară, a fost condamnată de judecătoarea Carola Musio la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune, plus o amendă de 900 de euro.

Evenimentele au avut loc în 2021, menționează L’Arena.

Petya Angelova Borisova lucra la domiciliul unui cuplu de vârstnici din Verona, el în vârstă de 90 de ani astăzi și de 88, în calitate de menajeră și îngrijitoare, petrecând mare parte din zi cu ei, locuind în aceeași casă.

Relația dintre ei era strânsă, astfel încât îngrijitoarea l-a prezentat celor doi pensionari pe partenerul său, Cosmo Vacca, 52 de ani, care venea adesea să o viziteze și astfel a avut ocazia să se facă cunoscut și de către cei doi vârstnici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce le-au câștigat încrederea, planul a fost pus în aplicare.

Bărbatul, potrivit reconstituirilor, le-ar fi spus celor doi bătrâni că are patru tumori la tiroidă și că trebuie să se opereze în Franța, unde folosesc tehnologii bazate pe chirurgia cu laser, care nu i-ar fi lăsat cicatrici pe gât, astfel încât să nu-i afecteze munca sa, care necesită o îngrijire estetică atentă.

Nu s-a specificat anume lucra bărbatul.

Mai târziu, Cosmo Vacca le-a spus că operația nu a avut succes și că are nevoie de alte tratamente, la fel de costisitoare, în Italia, la spitalul San Raffaele.

De asemenea, i-ar fi asigurat că a făcut două testamente în favoarea lor, ca o formă de garanție pentru restituirea banilor.

Astfel, cei doi vârstnici i-au dat mai întâi 16.850 de euro în numerar îngrijitoarei, care ar fi transferat o parte pe cardul partenerului ei.

Apoi au transferat alți 30.710 euro pe cardul PostePay al lui Cosmo Vacca și mai târziu i-au trimis 7.000 de euro prin mandat poștal, plus alți 11.000 de euro în numerar.

În cel din urmă totul a ieșit la iveală. Cosmo Vacca a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare și la o amendă de 1.300 de euro, plus despăgubiri în valoare de 63.570 de euro în noiembrie 2022. Vinerea trecută s-a încheiat procesul și pentru îngrijitoare.

Distribuie acest articol