„Am născut mai bine în România decât în Italia”. Experiența unei mămici cu probleme la naștere

O româncă, Tina, a avut parte de o experiență neașteptat de pozitivă la maternitatea din Fălticeni, județul Suceava, unde a născut recent printr-o cezariană urgentă. Comparând această experiență cu nașterea anterioară din Italia, Tina a fost impresionată de calitatea îngrijirilor oferite.

„În 2013, am născut prima dată în Italia, natural, și a fost dureros și complicat. Am avut parte de anxietate și depresie postpartum”, a povestit Tina pentru site-ul Totul despre mame.

Aceste frici i-au revenit când a rămas însărcinată a doua oară. „Nu eram sigură că pot face față unei alte nașteri, mai ales cu alergii la medicamente descoperite între timp.”

Decizia de a naște la Fălticeni a fost luată spontan:

„De gardă era domnul doctor Hristea Răzvan, pe care îl vedeam pentru prima dată, și care mi-a garantat că îmi va fi alături și că va face tot ce e necesar să fim bine și eu și bebelușul meu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doar o parte din mine îl credea. Cealaltă parte era ocupată cu panica, provocată de gândul la acele alergii, la nașterea dureroasă de dinainte, la faptul că bazinul meu suferise în urma unui accident… Îmi era greu să cred în totalitate, dar după prima vizită pentru monitorizare, m-am convins.

S-a decis de la început cezariana. Bineînțeles, necesară. Am avut câteva internări în timpul sarcinii, așa că am am avut ocazia să cunosc toți medicii din secție și toate asistentele și infirmierele.

Cu toții m-au făcut să mă simt bine, calmă și comodă. Au gestionat bine de tot o pacientă complicată ca mine, pentru că uneori abia mă suport eu.”

Situația a evoluat rapid când, cu o zi înainte de termen, Tina a început să aibă contracții, iar apa i s-a rupt:

„Era 01:20 dimineața când am realizat că trebuie să mă opereze imediat.”

Procedura a fost un succes, datorită eforturilor coordonate ale medicilor și asistentelor:

„Dr. Hristea și Dr. Grămadă Vlad, alături de anestezist și neonatolog, au fost exemplari. Am fost surprinsă plăcut să văd că ingrijirile pe care le-am primit aici au depășit pe cele din străinătate.”

La final, Tina și fetița ei s-au simțit în condiții excelente, confirmând profesionalismul echipei de la Fălticeni:

„Eu sunt bine, fiica mea este bine. Amândouă am fost tratate și îngrijite foarte bine și mulțumesc din suflet personalului maternității pentru asta.

Îmi era frică de un spital de stat din România, după o naștere în străinătate, dar am avut plăcuta surpriză să descopăr că se poate și mai bine. La Fălticeni, profesionalismul și promptitudinea și-au spus cuvântul!”