„Am plecat în străinătate cu un album de fotografii în mână. N-aveam nici geacă pe mine.” Povestea Ionelei, fugită de un soț violent

Ediția a noua a sezonului 12 „Chefi la Cuțite” de la Antena 1 a avut parte de surprize emoționante și povestiri de viață cutremurătoare. Printre acestea, povestea Ionelei Novac, o concurentă în vârstă de 43 de ani, venită direct din Germania, a stârnit lacrimi și compasiune.

Ionela Novac nu s-a evidențiat doar prin talentele ei culinare, ci și prin curajul de a-și împărtăși povestea de viață.

Aceasta a avut forța să își descrie suferința pe care a trăit-o în cei 18 ani de căsătorie, sub mâna unui soț violent, care sub influența alcoolului, își descărca furia asupra ei:

„Înainte de Germania povestea mea este foarte lungă și foarte cu multe lacrimi. Bine nu a fost în viața mea. Am avut o viață mai grea. Am fost căsătorită, am divorțat după 18 ani de căsătorie, am doi copii…

Bărbatul meu consuma alcool foarte mult, m-a bătut din prima zi a nunții și am încercat să spun părinților mei că nu este totul chiar bine și mi-au spus că nu au ce să facă. «Dacă tu – ai ales, ți-a plăcut de el, ați făcut și o casă împreună, trebuie să stai așa pentru că ne râde lumea»”, a povestit concurenta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Oricum, unul din copiii mei mă găsea moartă acolo, pentru că într-o zi mi-a tăiat tendoanele de la picior cu o cană. Atunci când m-a tăiat pe mine, băiatul era la un majorat și poliția l-a sunat și i-a spus să vină acasă. «Mama ta… trebuie să o ducem la spital». Mi-au scos de acolo ce au avut de scos. M-a cusut, am stat o lună de zile și au avut copiii grijă de mine”, a mai spus femeia.

Mai mult decât o poveste despre violență domestică, povestea Ionelei este una despre supraviețuire și despre curajul de a lua decizii grele în situații de criză. Ea a decis să plece din România pentru a scăpa de umilințele zilnice și pentru a-și proteja copiii.

Cu doar un pulover pe ea și un album de fotografii în mână, a început o nouă viață în Germania. „Nici geacă n-aveam pe mine! Am avut curaj pentru copiii mei”, a spus Ionela.

„Prima dată m-am dus ca muncitor la sortat de nuci, la miez de nucă”, a mai povestit ea. În prezent lucrează ca ajutor de bucătar și distribuitor de presă.

După 5 ani de când este plecată, s-a întors în țară pentru a participa la faimoasa emisiune Chefi la cuțite, unde își poate etala talentul pentru gătit.

Dar Ionela nu este doar o bucătăreasă talentată, ci și un exemplu de reziliență și curaj. VIDEO mai jos:

@rotalianul