Ambasada României din Italia organizează al patrulea forum al asociațiilor de români

Ambasada României în Italia organizează cel de-al IV-lea Forum al asociațiilor de români din zona de competență consulară a Ambasadei (Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria), acțiune care va reuni reprezentanți ai mediului asociativ, oameni de afaceri și alte persoane afirmate în propriul domeniu de activitate. Evenimentul se va desfășura la Accademia di Romania, pe data de 24 martie 2018, între orele 11.00-13.00.

Ambasada României în Italia organizează cel de-al IV-lea Forum al asociațiilor de români din zona de competență consulară a Ambasadei (Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria)

Dialogul va continua, în același format interactiv, cu un schimb de idei și experiență între membrii comunității. Cadrul tematic al manifestării va cuprinde subiecte relevante pentru comunitatea românească, precum implicarea în viața politică a țării gazdă și organizarea de către mediul asociativ a unor manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. De asemenea, vor fi abordate teme privind drepturile și beneficiile sociale ale lucrătorilor români din Italia, riscurile muncii la negru și importanța raportului de muncă pe baza unui contract legal.

La manifestare sunt invitate toate asociațiile din zona de competență consulară, în limita a doi reprezentanți pentru fiecare structură asociativă. Persoanele interesate sunt rugate să trimită un e-mail la adresa florin.urs@mae.ro, până la data de 21 martie 2018, precizând numele, domeniul de activitate și/sau organizația pe care o reprezintă.

@rotalianul