Ambasada României în Italia: Certificatul Digital COVID nu schimbă condițiile de călătorie în România

Începând cu data de 13 august a.c., toate persoanele care călătoresc într-o altă țară UE vor fi nevoite să prezinte Certificatul COVID Digital pentru a demonstra că au făcut vaccinul, că s-au vindecat de această boală sau că au efectuat un test COVID, informează Ambasada României în Italia.

„Important: Vă reamintim că, începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID”, scrie instituția română pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Ambasadei precizează, însă, că această normă nu schimbă regulile în vigoare pe teritoriul României cu privire la persoanele care vin dintr-o țară aflată pe lista verde.

„Prezentarea certificatului digital COVID nu schimbă condițiile de călătorie în România din statele aflate în zona verde din punct de vedere al riscului epidemiologic. Italia se află, în prezent, în zona verde, iar pentru persoanele care sosesc în România din Italia NU se instituie măsura carantinei și nu mai este obligatorie testarea”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Pentru a descărca certificatul COVID, dacă ați fost vaccinat, vindecat sau testat pentru această boală în România, trebuie să accesați platforma online pusă la dispoziție de autoritățile române în acest sens la următoare adresă web: https://certificat-covid.gov.ro/.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României”, mai scriu reprezentanții Ambasadei.

Distribuie acest articol