Ambasada României în Italia: „Dialog cu Diaspora 2021”, reuniune pe teme consulare

Ambasada României în Italia invită cetățenii români la o nouă reuniune în format hibrid din cadrul campaniei „Dialog cu Diaspora 2021” care se va derula vineri, 24 septembrie 2021, între orele 18.00 – 20.00. Evenimentul va fi transmis în direct, pe pagina Facebook a Ambasadei.

Principalul scop al acestei sesiuni, dedicată comunității, reprezentanților mediului asociativ românesc și presei de limba română din Italia, este acela de a intensifica și consolida dialogul cu Diaspora, prin promovarea la nivelul membrilor comunității românești a componentelor reformei de substanță demarate în domeniul consular și pentru a obține sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea serviciilor consulare oferite de misiunile diplomatice.

Întâlnirea se va desfășura cu participarea directorului general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Valentin Muntean, precum și a altor reprezentanți din MAE și a diplomaților cu atribuții consulare din Italia.

Pentru a participa, trebuie să trimiteți un e-mail la adresa roma.comunitate@mae.ro până la data de 20 septembrie 2021, ora 15.00, în care să specificați numele și prenumele, asociația/organizația pe care o reprezentați, precum și preferința pentru participare fizică sau online.

Pentru fiecare asociație/organizație, poate participa un singur reprezentant. Locurile disponibile pentru participarea în format fizic la sediul Ambasadei României în Italia vor fi limitate pentru a respecta regulile de distanțare în context Covid, accesul urmând a se realiza conform reglementărilor de pe plan local în vigoare la data organizării evenimentului (prezentarea Certificatului verde Covid-19/Greenpass).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Persoanele care nu vor putea să participe fizic la întâlnire, pot solicita să participe online sau pot urmări evenimentul în direct, pe Facebook.