Ambasada României în Italia: noi informații pentru cetățenii care doresc să lucreze în agricultură

Italia, ca și alte state europene, trece în această perioadă printr-o gravă criză cauzată de lipsa forței de muncă în agricultură. În același timp, mulți cetățeni români aflați pe teritoriul acestei țări au rămas fără niciun venit și pot găsi în locurile de muncă din agricultură, puse la dispoziție de angajatorii din domeniu, o soluție la nevoile economice întâmpinate în urma crizei provocate de pandemia de Covid-19.

În acest sens, Ambasada României în Italia a publicat pe pagina de Facebook a instituției un material informativ, care vine în sprijinul românilor ce sunt în căutarea unui loc de muncă în această perioadă.

Se aduce așadar cunoscut că românii care sunt în căutarea unui loc de muncă în sectorul agricol se pot adresa centrelor pentru ocupare (centri per l’impiego) sau principalelor organizații de producători agricoli (angajatorii din domeniu).

Cum pot fi contactate online Centrele pentru ocuparea forței de muncă:

Consultați mai întâi centrele pentru ocupare de la nivel local, pe site-ul Ministerului Muncii și Politicilor Sociale. Pentru datele de contact ale centrelor de ocupare, selectați provincia, localitatea și la „tipo sportello” – „centri per l’impiego”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cum pot fi contactate organizațiile de fermieri/producători agricoli:

Reprezentanții Ambasadei recomandă:

  • Evitați orice fel de compromis pentru munca la negru!
  • Verificați temeinic condițiile și contractele de muncă înainte de a le semna.
  • Respectarea măsurilor de protecție sanitară la locul de muncă în contextul pandemiei Covid-19 este esențială pentru protejarea dumneavoastră și a semenilor dumneavoastră!

Eventualele nereguli sau probleme pe care le întâmpinați le puteți semnala Inspecției Muncii italiene, utilizând următorul link: www.ispettorato.gov.it/it-it/strumenti-e-servizi/Modulistica/Documents/Richiesta.

Pentru informații privind drepturile dvs. la locul de muncă, puteți contacta Biroul ataşatului pentru probleme de muncă din cadrul Ambasadei României la Roma, la adresele de e-mail: roma.social@mae.ro sau roma.social1@mae.ro.

Ambasada și Consulatele României din Italia nu se pot substitui Serviciilor Publice de Ocupare și nu își pot asuma responsabilitatea pentru contractele sau condițiile oferite de angajatori, de aceea adresează rugămintea ca acestea să fie verificate personal de lucrători cu mare atenție!

ℹ️ Dacă vă aflați deja în Italia și sunteți în căutarea unui loc de muncă în sectorul agricol ?‍? ?‍? vă puteți adresa…

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Montag, 20. April 2020