Ambasada României în Italia: Întâlnire cu membrii comunității românești

Ambasada României în Italia a găzduit duminică, 26 februarie 2023, o întâlnire la care au participat 60 de persoane care își desfășoară activitatea în domeniul îngrijirilor casnice la domiciliu pentru persoanele vârstnice și copii (badante), serviciilor sociale, construcțiilor și lucrărilor publice, cultural, IT etc.

Gabriela Dancău, ambasadoarea României în Italia, alături de atașații pe probleme de muncă și sociale Roxana Iliescu și Mirela Videa. Foto: Pagina Facebook a Ambasadei României în Italia

Evenimentul, organizat la inițiativa Mariei Bogdan, membră activă a comunității românești din regiunea Lazio, a fost practic un dialog pe teme de muncă și afaceri sociale, fiind aduse în discuție dificultățile pe care anumite persoane le au în completarea anuală a declarației de venit (730) și procedurile tehnice pentru completarea domiciliului fiscal în România.

Foto: Pagina Facebook a Ambasadei României în Italia

„Am aflat poveștile de viață ale conaționalilor noștri, unele pline de emoție, de provocări, care subliniază îndeosebi puterea sufletească a celor care au decis, cu mulți ani în urmă, să-și caute un trai mai bun în Italia”, se arată pe pagina Facebook a Ambasadei.

Foto: Pagina Facebook a Ambasadei României în Italia

În partea a doua a întâlnirii, invitații au prezentat obiceiurile și tradițiile legate de sosirea primăverii: tradiția Mărțișorului și istoria acestuia, completate cu un scurt moment muzical.

Foto: Pagina Facebook a Ambasadei României în Italia

Pentru o mai bună informare a comunității românești, ambasada va continua seria sesiunilor de informare, inclusiv pe aceste teme evocate în cadrul dialogului cu grupul de cetățeni români, se mai specifică în postarea celor de la Ambasada României în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol