Ambasada României în Italia, întâlnire cu scriitoarea de origine română Cristina Stănescu

Ambasada României în Italia organizează joi, 9 februarie 2023, începând cu ora 18.00, la sediul din Via Nicolò Tartaglia 40, o nouă ediție a proiectului „Serile Acasă ale Ambasadei” având-o ca invitată pe scriitoarea de origine română Cristina Stănescu, în dialog cu jurnalista Miruna Căjvăneanu.

Cu acest prilej, Cristina Stănescu va prezenta ultimul său volum intitulat „Linia vieții” publicat anul trecut de editura SEM din Milano.

Participarea la eveniment se face în limita locurilor disponibile cu rugămintea de a confirma prezența (nume și prenume) la adresa de e-mail: roma.events@mae.ro.

Cristina Stănescu s-a născut la Milano și este licențiată în filosofie

Este jurnalistă, scriitoare și bloger, iar începând cu anul 1995, în cadrul grupului de televiziune Mediaset, se ocupă de afaceri externe, actualitate și modă. Este editorialist și expert în istoria Familiei Regale a Marii Britanii, iar în 2019, la editura SEM din Milano a publicat primul său volum intitulat Quando le foglie ridono.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Romanul Linia vieții este o istorie de familie plasată în România anului 1920, cu care Cristina Stănescu spune povestea unei femei curajoase care se intersectează cu o detaliată reconstrucție istorică.

Un roman al pasiunilor pe fundalul unui secol de schimbări profunde și bulversante. Pentru a scrie povestea, autoarea a plecat de la origini, de la povestea bunicii sale din Moldova și de la cutia de fotografii pe care femeia i-a lăsat-o. Nina, protagonista romanului, primește în ziua când împlinește șaisprezece ani o profeție, care anunță o viață lungă și dificilă.

Istoria îi va da dreptate văzătorului, iar povestea Ninei se va întâlni cu aceea a unei națiuni sfâșiate de guvernul lui Hitler și apoi de ocupația rusă.

Proiectul „Serile Acasă ale Ambasadei” reprezintă un format de evenimente dedicat comunității de români din Italia și prietenilor României, care urmărește, pe de-o parte, să aducă mai aproape de cetățeni personalități române consacrate, și pe de altă parte să constituie o platformă de promovare a scriitorilor și artiștilor români din Italia.