Ambasada României în Italia: Restricții adoptate la nivel regional ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19

Ambasada României în Italia reamintește pe pagina Facebook că autoritățile regionale din Italia pot adopta măsuri mai restrictive valabile la nivel regional, pentru a limita pandemia de Covid-19. Regiunile Lombardia, Lazio și Campania au adoptat în ultimele zile astfel de măsuri. Iată care sunt principalele prevederi adoptate în aceste regiuni:

Regiunea Lombardia:

Începând cu 22 octombrie și până la 13 noiembrie 2020, sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul regiunii între orele 23.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor legate de muncă, sănătate, situații de urgență sau de necesitate. Este posibilă întoarcerea la propriul domiciliu sau reședință. Deplasările în intervalul orar 23.00 și 5.00 trebuie justificate prin completarea unei declarații pe propria răspundere.

Regiunea Lazio:

Începând cu 23 octombrie 2020, timp de 30 de zile, sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul regiunii între orele 24.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor legate de muncă, sănătate, situații de urgență sau de necesitate, precum întoarcerea la propriul domiciliu sau reședință. Deplasările în intervalul orar 24.00 și 5.00 trebuie justificate prin completarea unei declarații pe propria răspundere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Regiunea Campania:

Începând cu 23 octombrie și până pe 13 noiembrie 2020, sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul regiunii între orele 23.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor legate de muncă, sănătate, situații de urgență sau de necesitate. Este posibilă întoarcerea la propriul domiciliu sau reședință. Activitățile comerciale, sociale și recreative sunt închise între orele 23.00-5.00. Deplasările în acest interval trebuie justificate prin completarea unei declarații pe propria răspundere.

Modelul declarației pe propria răspundere este disponibil aici: https://www.interno.gov.it/it/notizie/line-modulo-autodichiarazione-spostamenti-campania-lazio-e-lombardia?

Este recomandat ca cetățenii români care trăiesc sau au intenția să se deplaseze în Italia, să se informeze cu privire la măsurile adoptate pe plan regional sau local, în funcție de zona respectivă.