Ambasada României în Italia: Persoanele plecate în țară între 21 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021 nu mai fac carantină la întoarcere

Ambasada României în Italia a anunțat că persoanele care au plecat în țară în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie nu mai fac carantină la întoarcerea în Italia.

Măsurile pe care românii trebuie să le respecte la intrarea în Italia sunt următoarele:

  • Prezentarea unui test covid negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Italia

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, este recomandat ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

  • Declarație pe propria răspundere

Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil aici: www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/01/modulo_rientro_sintetico_05_gennaio_2021.pdf?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Măsurile sunt aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021.