Ambasada României în Italia: Pensiile comunitare, reuniune cu participarea Casei Naționale de Pensii Publice din țară

Persoanele interesate de tema pensiilor și de clarificarea aspectelor legate de obținerea pensiilor comunitare sunt invitate să ia parte luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la o întâlnire la sediul Ambasadei României în Italia din Via Nicolo Tartaglià 40, 00197, Roma, cu reprezentanții Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) și cu președintele CNPP, Daniel Baciu.

Vor fi abordate următoarele subiecte:

  • Rolul și atribuțiile CNPP;
  • Sistemul public de pensii din România și categoriile de pensii acordate;
  • Beneficiile acordate pensionarilor în anul 2022;
  • Pensii comunitare: regimul de depunere a cererii, întocmirea dosarului de pensie comunitară, instituţiile cu competenţă în domeniu, persoanele de contact etc.

Persoanele interesate să participe la reuniunea de informare, sunt rugate să transmită un e-mail la adresele roma.social@mae.ro și roma.social1@mae.ro, în care să precizeze numele și prenumele, precum și un număr de telefon de contact.

Persoanele care nu pot fi prezente la sediul Ambasadei, vor avea posibilitatea de a participa prin videoconferință. În acest sens, vă adresăm rugămintea de a solicita la adresele de e-mail indicate înscrierea prin videoconferință, pentru a primi, în timp util, datele de conectare.

Persoanele care au depus deja cereri de acordare a unor drepturi de pensie şi doresc să adreseze întrebări punctuale cu privire la stadiul cererilor acestora, sunt rugate să transmită detalii ale cererilor depuse la aceleași adrese de e-mail sau să prezinte direct, în timpul reuniunii, un rezumat al situației.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Distribuie acest articol