Ambasada României în Italia: se poate merge la biserică, dar numai dacă se respectă măsurile de restricție impuse

Având în vedere că sărbătorile Pascale, atât cele catolice cât și cele ortodoxe, se apropie cu pași repezi, mulți credincioși din Italia vor să știe dacă pot merge la biserică în această perioadă, având vedere restricțiile impuse de guvernul italian pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Pentru a răspunde acestor nedumeriri, Ambasada României în Italia vine cu câteva clarificări în această privință printr-un text informativ publicat pe pagina Facebook a instituției.

„Se poate merge la biserică sau în celelalte lăcașuri de cult?

  • Măsurile restrictive pentru combaterea pandemiei Covid-19 permit deschiderea și accesul la lăcașurile de cult, cu condiția să se evite mulțimile și să se asigure distanța de cel puțin un metru între persoane.
  • Pentru a limita deplasările în afara locuinței, accesul în biserică se poate face doar cu ocazia deplasărilor pe motiv de ”exigențe de muncă demonstrate” sau ”situații de necesitate”, iar biserica trebuie să fie situată pe traseu.
  • În cazul unui control al forțelor de ordine, trebuie să fiți în măsură să justificați deplasarea prin declarația pe proprie răspundere, pentru unul din motivele menționate mai sus (”exigențe de muncă demonstrate” sau ”situații de necesitate”).

Pentru binele vostru și al întregii comunități, reiterăm importanța respectării cu strictețe a tuturor măsurilor adoptate de autoritățile italiene. Evitați orice deplasare care nu este urgentă!”

Pentru mai multe informații cu privire la aceste măsuri, Ambasada României în Italia sfătuiește cetățenii români din această țară să consulte nota Departamentului de Libertăți Civile și Imigrație publicată pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul