Ambasadorul italian la București: România este partenerul privilegiat al Italiei

România este țara din Europa de Est cu care Italia are un raport privilegiat, afirmă Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul italian de la București, într-un interviu publicat marți, 24 mai 2022, de agenția de presă ANSA.

Mangoni a subliniat totodată voința țărilor noastre de a consolida relațiile bilaterale, precizând că în curând va fi semnată o nouă declarație de parteneriat de către reprezentanții celor două state europene.

„În luna martie, ministrul Di Maio (Ministerul  Afacerilor Externe din Italia – n.r.) și ministrul Guerini (Ministerul Apărării – n.r.) au vizitat România, în timp ce la începutul lunii mai l-am primit pe ministrul Orlando (Ministerul Muncii și a Politicilor Sociale – n.r.). Această fază de relansare va culmina, în următoarele luni, cu semnarea unei noi Declarații de Parteneriat Strategic, care va fi cadrul cooperării nostre în anii ce vor urma”, a spus ambasadorul italian în România.

Potrivit celor declarate de Mangoni, este vorba de un pas important, deoarece vor fi actualizate relațiile bilaterale la provocările comune, pentru a contribui la găsirea unor răspunsuri la problemele agendei globale, întărite de ancorarea celor două țări la UE și NATO.

„Italia se poate lăuda cu un «privilegiu informal» în relația cu Bucureștiul, aceasta fiind singura țară din Europa de Est cu care putem alimenta un parteneriat puternic și articulat. Din punct de vedere economic, companiile italiene – peste 23.000 active în România – sunt prezente în aproape toate sectoarele, de la cel primar la producție și până la servicii: atât întreprinderi mici și mijlocii, cât și mari grupuri multinaționale, care se estimează că vor genera aici în jur de 130.000 de locuri de muncă, cu lanțuri de producție bine integrate. Există desigur oportunități de care trebuie profitat cu PNRR-ul românesc: mă gândesc la sectoarele infrastructură și energie, sustenabilitate de mediu și agricultură, sănătate”, a ținut să mai precizeze ambasadorul Italiei la București.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20