Ambasadorul României în Italia: „620 de mii de românce au ales să trăiască în Italia. La mulți ani de Ziua Femeii!”

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a transmis femeilor românce din Italia un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care a fost publicat pe pagina Facebook a Ambasadei:

„620 de mii de femei românce au ales să trăiască în Italia, reprezentând mai mult de 50% din prezența românească în Peninsulă.

Ca reprezentant al României, țară cu cea mai mare emigrare în Italia, nu sunt străină de provocările cu care s-au confruntat româncele atunci când au ales să înceapă o nouă viață în străinătate.

Pornind de la accesul și drepturile pe piața muncii, de la adaptarea la o nouă societate, parcurgând etape de carieră adesea marcate de provocări suplimentare precum bariera lingvistică sau prejudecățile de gen, româncele au depășit toate obstacolele și au reușit să se impună prin muncă, determinare și ambiție în societatea italiană.

Tuturor acestor doamne și domnișoare puternice le transmit gândurile mele pline de admirație și întreg sprijinul în demersurile lor! La mulți ani de Ziua Femeii!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI