Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Italiene

În cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Quirinale din Roma, sediul Preşedinţiei Italiene, joi, 12 mai, Ambasadorul României în Italia, E.S. Gabriela Dancău, a prezentat preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, scrisorile de acreditare semnate de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella. Foto: Ambasada României în Italia

Cu ocazia audienței avute cu președintele Mattarella, ambasadorul a adus în discuție proiectele comune de pe agenda bilaterală în contextul aniversării unui sfert de secol de la semnarea declarației de Parteneriat Strategic, cu referire la posibilitatea organizării unei ședințe comune de guverne și a valorificării în parteneriat a oportunităților oferite de Planurile Naționale de Redresare și Reziliență.

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella. Foto: Ambasada României în Italia

Viziunile României şi Italiei converg pe marile capitole de actualitate ale relaţiilor internaţionale, cele două state salutând coeziunea Uniunii Europene în fața agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Au fost reafirmate legăturile intense dintre România şi Italia, concretizate într-o amplă colaborare la nivel politic, o excelentă cooperare economică şi comercială şi o strânsă apropiere în plan social şi cultural. Un capitol special a fost dedicat comunităţii româneşti şi contribuţiei acesteia la viaţa economică, culturală şi socială a statului-gazdă.

Prin prezentarea scrisorilor de acreditare E.S. Gabriela Dancău a preluat oficial atribuţiile de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Italiană.