Amenințare cu bombă la bordul unui avion care a aterizat în România. Pasagerii, debarcați și controlați

Un avion al companiei aeriene Pegasus Airlines care decolase de la Istanbul și se îndrepta spre Dusseldorf, în Germania, a fost forțat să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. La bord s-a înregistrat o amenințare cu bombă.

Echipele antiteroriste au intervenit rapid, pasagerii fiind debarcați și controlați.

Un reprezentant al Serviciului Român de Informații (SRI) a transmis conform celor de la Pro TV:

„Există o amenințare cu privire la o aeronavă care a aterizat în siguranță pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava”.

Pasagerii au fost coborâți din avion în perechi de doi și supuși unui control minuțios. Ulterior, și bagajele vor fi inspectate de către specialiștii pirotehnici, care vor efectua și o verificare amănunțită a aeronavei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
62366798
Amenințare cu bombă la bordul unui avion care a aterizat la București. Pasagerii, debarcați și controlați. Sursa foto: Pro TV

Aeroportul Otopeni este unul dintre cele mai mari și mai aglomerate aeroporturi din România, deservind capitala țării, București.

Știrea este în continuare în curs de actualizare, cu detalii suplimentare așteptate să apară pe măsură ce se desfășoară investigația.

Autoritățile sunt în alertă, având în vedere gravitatea amenințării cu bombă și impactul asupra siguranței pasagerilor și a personalului aeroportului.

62366800
Amenințare cu bombă la bordul unui avion care a aterizat la București. Pasagerii, debarcați și controlați. Sursa foto: Pro TV

Situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil, cu încercarea de a perturba cât mai puțin programul zborurilor și confortul pasagerilor.