Amenzi de 400 de euro pentru doi români din Italia, se plimbau cu mașina fără motiv întemeiat prin Zona Roșie

Doi cetățeni români din Italia, rezidenți în regiunea Lombardia, au fost amendați cu suma de 400 de euro de către agenții de la Poliția Locală din Brugherio, provincia Monza e Brianza, după ce au fost surprinși circulând fără un motiv întemeiat cu o mașină, în ciuda restricțiilor anti-COVID impuse în această regiune. Împreună cu ei se aflau și doi tineri italieni, amândoi cu antecedente penale, iar autoturismul era înregistrat pe numele unei alte persoane care avea zeci de alte mașini înregistrate pe lângă aceasta.

Potrivit Monza Today, mașina cu care se deplasau cei patru tineri a fost oprită în jurul orei 12:00 de luni, 16 noiembrie 2020, pe via Aldo Moro din localitatea menționată mai sus. În urma identificării celor patru persoane aflate la bord, polițiștii au constatat că este vorba despre un bărbat român de 29 de ani și rezident în localitatea Sesto San Giovanni, un alt cetățean român, de 24 de ani și rezident în aceeași localitate, precum și doi cetățeni italieni, ambii în vârstă de 19 ani și rezidenți în Cologno Monzese. Aceștia doi din urmă, au mai constatat polițiștii, aveau și diferite antecedente penale pentru vătămare corporală și furt.

Ulterioare verificări ale polițiștilor au scos la iveală faptul că mașina cu care circulau cei patru tineri, marca Alfa Romeo 147, era înregistrată pe numele unui bărbat rezident în provincia Bergamo care mai avea alte 40 de autoturisme înregistrate pe numele lui. Pe numele acestuia, precum și pe cel al românului care conducea mașina, au fost emise amenzi de 544 de euro fiecare pentru „posesie fictivă a autovehiculului”, mai scrie sursa citată.

În plus, toți cei patru indivizi au fost amendați cu suma de 400 de euro fiecare pentru nerespectarea restricțiilor împotriva răspândirii COVID-19. Conform normelor în vigoare, în regiunea Lombardia sunt permise deplasările în afara locuinței și între localități numai cu motive întemeiate care țin de muncă, probleme de sănătate sau alte urgențe.

@rotalianul