Amenzi pentru 30 de persoane într-un restaurant românesc din Italia. Au încălcat regulile anti-COVID

Un restaurant românesc din Palermo a fost sancționat de autoritățile italiene și 30 de persoane, printre care clienți și ospătari, au fost amendate duminică, 7 februarie. Unitatea era deschisă, deși regiunea Sicilia este zonă portocalie și restaurantele rămân închise 24 de ore din 24. Sunt permise doar comenzile la domiciliu, până la ora 22:00.

Restaurantul se numește Hanul Ancuței și este situat pe strada Corso dei Mille. Polițiștii au fost anunțați printr-un apel telefonic anonim că în interior s-ar fi aflat clienți care serveau nestingheriți masa de prânz. Agenții s-au prezentat la fața locului și nu mică le-a fost mirarea când au găsit în restaurant clienți la mese și chelneri care serveau mâncăruri românești. Proprietarul s-a justificat spunând că era convins că se pot deschide restaurantele în zona portocalie, ceea ce este total eronat.

- Continuarea după publicitate -

„Stăteau la mese gustând bucate tipice românești, cum ar fi sarmale, mămăligă, mici, ciorbă și cârnați, când a intervenit poliția”, scrie publicația Palermo Today.

Proprietarul restaurantului, personalul și aproximativ douăzeci de clienți au fost sancționați la finalul verificărilor efectuate de agenții secțiilor de poliție Oreto-Stazione și Brancaccio și de la Oficiul General de Prevenire și Urgență Publică. Amenzile pentru încălcarea regulilor anti-Covid s-au ridicat în total la peste 10.000 de euro. De asemenea, s-a dispus închiderea totală a activității restaurantului pentru 5 zile.

Controalele nu au relevat nicio neregulă în ceea ce privește autorizațiile de funcționare, dar vor fi efectuate investigații suplimentare în zilele următoare, specifică sursa citată. Proprietarul, după ce s-a justificat susținând că era convins că putea deschide chiar dacă se află în zona portocalie, a acceptat resemnat sancțiunile, mărturisindu-și „buna-credință”.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI