Amenzi uriașe în Italia pentru doi șoferi care transportau pachete cu autocarul în România și Moldova

Doi șoferi de autocar au fost amendați de agenții de la Polstrada (Poliția Rutieră din Italia) care, în urma unui control efectuat pe autostrada A22, în provincia Alto Adige, au descoperit că transportau pachete pentru alte persoane din România și Moldova, deși nu aveau autorizație decât pentru a transporta persoane.

Potrivit publicației locale Alto Adige, polițiștii au oprit pentru control în cursul zilei de duminică, 11 octombrie 2020, un autocar înmatriculat în România și unul înmatriculat în Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate de agenți, aceștia au descoperit că șoferii transportau în autocar nu numai pasageri, ci și pachete destinate altor persoane care nu se numărau printre călători.

Odată ce au constatat că pachetele în cauză nu aparțin pasagerilor din autocare, polițiștii au decis să-i amendeze pe cei doi șoferi cu sume în valoare totală de 4.000 de euro pentru transport abuziv de mărfuri. În plus, șoferii au fost sancționați și pentru diferite nereguli descoperite în documentele de călătorie ale persoanelor transportate, amenzile pentru aceste încălcări ridicându-se la peste 2.600 de euro.