Amenzi usturătoare pentru 22 români din Italia care s-au adunat într-un bar după înmormântarea unui prieten

S-a întâmplat sâmbătă, 14 noiembrie, într-un bar din localitatea italiană Villa del Conte, provincia Padova, unde 22 de cetățeni români s-au adunat pentru a comemora un prieten decedat de la a cărui înmormântare tocmai se întorseseră. Surprinși de carabinieri, conaționalii noștri au primit amenzi usturătoare pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, iar pentru barul în care se aflau a fost cerută închiderea, activității relatează ziarul Il Messaggero.

Era ora 17:30 când carabinierii din San Martino di Lupari au fost solicitați să intervină într-un bar din Villa del Conte unde 22 de persoane se aflau adunate fără a respecta regulile împotriva răspândirii coronavirusului. Legea în vigoare prevede ca în localuri să se poată aduna maxim 4 persoane, excepție de la această limită putând fi făcută doar de persoanele care locuiesc împreună, iar acesta nu era cazul pentru cele 22 de persoane care se aflau în local.

În urma identificării acestora, carabinierii au constatat că toate persoanele prezente erau de cetățenie română și tocmai s-au întors de la înmormântarea unui prieten, motiv pentru care au decis să se oprească la bar pentru a-l comemora. Forțele de ordine nu au avut de ales, însă, decât să-i amendeze pentru încălcarea restricțiilor în vigoare, amenda în general fiind de 400 de euro pentru fiecare persoană în cazul acestor încălcări.

Nici proprietarul, care a permis o adunare atât de mare de persoane în localul său, nu a scăpat de amendă. Acesta riscă, de asemenea, să-i fie închis barul, deoarece carabinierii au semnalat această neregulă la Prefectură și au solicitat închiderea activității pentru nerespectarea regulilor de combatere a virusului.