Ana Anca, îngrijitoarea română moartă la Ancona: rezultatul autopsiei

A avut loc luni dimineață, 27 august, la Institutul de Medicină Legală al spitalului „Torrette” din Ancona, autopsia trupului neînsuflețit al Anei Anca, femeia română în vârstă de 62 de ani, găsită moartă în casa bătrânei italiene Maria Barca, 91 de ani, pe care o asista zi și noapte, informează Corriere della Sera.

Ana Anca ar fi murit din cauze naturale

Autopsia a fost efectuată de medicul legal Marco Valsecchi și nu a dezvăluit o ipoteză diferită decât cea stabilită la o primă inspecție externă a corpului: Ana Anca ar fi murit din cauze naturale. Femeia a suferit un infarct, a căzut, s-a lovit și a murit pe podeaua băii apartamentului în care îngrijea de o bătrână.

Ana a căzut cu fața la pământ lovindu-și capul de gresia băii, așa se explică rana mare de pe fața ei și sângele găsit în jurul corpului. Scenă care inițial lăsa impresia anchetatorilor că ar fi fost urmarea unui jaf încheiat în mod tragic.

Când au găsit-o, Ana avea 36 de ore de când era moartă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ana Anca era originară din Gherla, județul Cluj. De 3 luni o înlocuia la locul de muncă pe Cecilia, care plecase în România pentru a petrece timp cu familia sa. Ana mai avea câteva zile și urma să se întoarcă și ea la ai săi, dar nu a mai apucat. Sfârșitul a găsit-o departe și singură. În dimineața zilei de sâmbătă, 25 august, când i-a fost descoperit trupul, Ana avea 36 de ore de când era moartă, spune medicul legist care a efectuat autopsia.

Trupul neînsuflețit va fi pus la dispoziția familiarilor în vederea repatrierii.

Sursa foto: Il Resto del Carlino

Pe același subiect mai puteți citi: