Anca Vasile și strunele unei viori românești în Italia: „Am început să studiez vioara la vârsta de 4 ani”

Sezonul muzical promovat de Accademia Vivaldi continuă la Palazzo Laffranchi din Carpenedolo. Următorul spectacol va avea loc duminică, 8 aprilie, la ora 17.00, cu violonista italiano-română Anca Vasile, acompaniată la pian de Alessandro Trebeschi.

Anca Vasile s-a născut în România, la Tulcea, în anul 1979 și a început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, urmând mai târziu liceul „George Enescu” și cursurile Universității Naționale de Muzică din București până în 2005. În 2006 a început studiile la „Accademia Nazionale di Santa Cecilia” din Roma, unde a studiat vioara cu Domenico Nordio și pe care a absolvit-o în anul 2009.

Violonista Anca Vasile. Sursa foto, profilul Facebook

Este câștigătoarea a 9 premii naționale din România și 3 premii internaționale, dintre care ultimul la „Rovere d’Oro 2010”. Anca Vasile a participat la competiții internaționale majore, cum ar fi „Queen Elisabeth” la Bruxelles și „Violin Masters” la Montecarlo. A fost solistă a Orchestrei Naționale din București, din Râmnicu Vâlcea și din Galați. A participat la numeroase master-classe de violoniști de renume mondial. Din anul 2012 predă vioara la Conservatorul din Brescia și Darfo. Colaborează cu orchestre din provincia Brescia și cu cele ale festivalului de pian „Benedetti Michelangeli”. Este câștigătoare a numeroase concursuri și premii oficiale.

Distribuie acest articol