Anchetă în cazul muncitorului român mort în Italia. Emilian a căzut de la zece metri înălțime

Procurorii italieni au deschis o anchetă cu privire la accidentul de muncă în urma căruia și-a pierdut viața Emilian Merlusca, în vârstă de 54 de ani, rezident la Illasi, în provincia Verona. Conaționalul nostru a căzut prin gaura unui iluminator și a murit la spital, după o scurtă agonie, din cauza traumatismelor suferite.

Carabinierii și inspectorii de muncă au reconstituit dinamica accidentului:

Muncitorul român făcea anumite verificări la acoperișul unei clădiri din cadrul reședinței Costa d’Oro din Colombare di Sirmione, în provincia Brescia, când placa de susținere a iluminatorului a cedat și bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de zece metri.

Cel puțin așa a declarat un coleg din echipa companiei Volta Mantovana, însărcinată cu renovarea acoperișului clădirii. Rămâne la latitudinea anchetatorilor să constate dacă pe șantier au fost luate toate măsurile de siguranță la momentul producerii tragediei. Procurorul a dispus autopsia trupului neînsuflețit.

Emilian Merlusca, originar din Lunca Asau, județul Bacău, era căsătorit și avea un fiu. Era foarte cunoscut și respectat la Illasi pentru generozitatea și sensibilitatea sa. În mesajele de condoleanțe toată lumea amintește că românul nostru era o persoană atentă mereu la nevoile celorlalți, precum și un muncitor neobosit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„O familie foarte unită, chiar și în încercările grele ale vieții pe care le-au înfruntat împreună”, a spus primarul din Illasi, Paolo Tertulli, citat de Brescia Oggi.

„Exprimăm cele mai profunde și sincere condoleanțe pentru această dispariție bruscă – a continuat primarul – care, deși lasă tristețe în inimile tuturor, este însoțită de speranța Paștelui”. Ca administrație comunală „vom fi alături de membrii familiei pentru a nu-i lăsa singuri în acest moment dificil”.

Ieri după-amiază, consilierul municipal pentru servicii sociale, Maria Finetto, a vizitat-o pe  soția conaționalului nostru. Finetto a fost însoțită de preotul paroh din Illasi, don Pietro Pasqualotto.

Un mesaje de regret și condoleanțe a fost publicat și pe pagina Primăriei din Illasi.