Ancona – două persoane decedate și doi muncitori români răniți în urma prăbușirii unui pod pe autostrada A14

Bilanț tragic de doi morți și doi răniți în urma prăbușirii unui pod care traversează autostrada A14, în dreptul localității Camerano din provincia Ancona, între localitățile Loreto și Ancona.

Prăbușirea podului cu numărul 167, care se află la kilometrul 235+800 pe A14, a avut loc în jurul orei 13:30 de joi, 9 martie 2017. La acest pod, în momentul prăbușirii, se executau lucrări de întreținere, iar din primele informații reiese că podul era susținut în mod provizoriu de câteva cricuri hidraulice foarte mari dar unul dintre aceste cricuri a cedat, făcând podul să se desprindă din ambele părți.

Chiar în acel moment pe sub pod trecea un automobil Nissan Qashqai la bordul căruia se aflau Emidio Diomedi, în vârstă de 60 de ani, și soția sa Antonella Viviani de 54 de ani, originari din Ascoli Piceno dar rezidenți în localitatea Teramano. Automobilul lor a fost prins sub pod iar cele două persoane au decedat pe loc. Corpurile lor fără viață au fost extrase din autovehicul de către echipa de descarcerare a pompierilor din zonă.

În urma prăbușirii au fost răniți și doi muncitori români, I.F., în vărstă de 56 de ani, rezident în localitatea Montecompatri, și O.E, 46 de ani, rezident în localitatea Frascati, amândoi angajați ai firmei Delabech care executa lucrările de întreținere la pod. Conform celor relatate de ziarul Repubblica, cei doi bărbați români au fost transportați cu elicopterul la spitalul Torrette din Ancona dar, în ciuda faptului că aceștia au căzut de la o înălțime de circa 6-7 metri, niciunul din ei nu este în stare gravă. Bărbatul în vărstă de 56 de ani a rămas cu o fractură la încheietura mâinii, în timp ce bărbatul de 46 de ani nu ar fi suferit fracturi dar nu își amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi români se află acum la secția de urgențe a spitalului Torrette unde vor fi supuși unor controale și radiografii de rutină în astfel de cazuri.

Porțiunea de autostradă unde a avut loc prăbușirea este închisă traficului în ambele direcții, urmând ca în următoarele zilele autoritățile să se mobiliteze pentru a rezolva problema.

ACTUALIZARE 9 MARTIE 2017, 20.56: Ansa.it anunță că muncitorii răniți sunt trei, toți de cetățenie română. Un al treilea bărbat român, rămas cu răni ușoare în urma prăbușirii podului, a fost transportat la spitalul din Osimo.