Ancona: Badantă arestată de carabinieri, nu voia să părăsească locuința persoanei asistate după perioada de probă

O femeie ucraineană în vârstă de 48 de ani care locuiește în Civitanova Marche, a ajuns în cătușe după ce a fost acuzată de violare de domiciliu și rezistență față de un funcționar public.

Femeia fusese contactată de o familie din Senigallia, provincia Ancona, pentru a lucra ca îngrijitoare la o rudă de-a lor, o bătrână în vârstă de 91 de ani. După aproximativ două săptămâni de probă, așa cum s-au învoit, timp în care femeia ucraineană nu a prezentat încrederea necesară, rudele au decis să nu o angajeze și sâmbăta trecută i-au adus la cunoștință decizia lor, oferindu-i lichidarea de 800 de euro pentru cele două săptămâni lucrate. Îngrijitoarea ucraineană s-a înfuriat și le-a spus că nu intenționa sub nici o formă să părăsească apartamentul bătrânei de 91 de ani, unde se stabilise între timp. Rudele, în acel moment, i-au propus să petreacă noaptea într-un hotel unde i-ar fi plătit ei camera dar femeia nici nu voia să audă. Familia bătrânei a fost nevoită să apeleze la carabinieri și abia după intervenția acestora, fosta îngrijitoare a părăsit casa. Cu toate acestea, după ce au ieșit carabinierii din apartamentul bătrânei, la ora 1:00 noaptea îngrijitoarea s-a întors și a început să sune la interfon pe toți locatarii din bloc cerându-le ospitalitate cel puțin pentru noaptea respectivă.

O bătrână în vârstă de 82 de ani, care locuia pe același etaj cu cea de 91 de ani, și-a făcut milă de îngrijitoare și de situația care s-a creat și a decis să o găzduiască pentru o noapte la ea în apartament. În dimineața zilei de duminică femeia ucraineană, în loc să-i mulțumească pentru ospitalitatea primită, a început să creeze noi probleme, de data aceasta bătrânei de 82 de ani. În special, după ce a golit aproximativ un litru de vin pe care l-a găsit în frigider, ea a refuzat să plece din casă și chiar a luat atitudini arogante și agresive față de proprietară, astfel încât aceasta a chemat în ajutor rudele bătrânei de 91 de ani unde femeia ucraineană lucrase ca îngrijitoare. La fața locului au sosit din nou și carabinierii care au încercat să o convingă cu vorbe bune pe îngrijitoarea ucraineană să părăsească apartamentul. Dar încercările lor au fost inutile. Femeia de 48 de ani în vizibilă alterație mentală și fizică în urma abuzului de alcool, a refuzat să iasă din casă, ba chiar a și amenințat carabinierii cu cuvinte ofensive, iar aceștia au fost nevoiți să o scoată cu forța din casă. Femeia, în timp ce carabinierii o duceau spre ieșirea din bloc, s-a întins la pământ și s-a agățat de mânerul ușii pentru a evita să se urce în mașina militarilor.

Bătrâna în vârstă de 82 de ani a denunțat-o pe femeia ucraineană pentru violare de domiciliu în timp ce membrii familiei bătrânei de 91 de ani au fost audiați ca martori. Fosta îngrijitoare a fost așadar declarată în arest pentru violare de domiciliu și rezistență față de un funcționar public. Între timp, carabinierii au convocat un prieten al femeii ucrainene, căruia i-au cerut să o găzduiască în arest la domiciliu. Bărbatul, care a văzut-o în ce condiții se prezenta, a refuzat, de aceea femeia a rămas duminică după-amiaza și noaptea următoare în camera de arest a unității de carabinieri.

Tribunalul din Ancona a validat arestarea fostei îngrijitoare și i-a pus interdicție de a se apropia de casele părților vătămate anterior. Ședința de judecată a fost programată pentru 5 aprilie, informează Corriere Adriatico.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre perioada de probă și orarul de lucru al menajerelor și îngrijitoarelor din Italia conform reglementărilor contractului național de muncă, puteți citi aici.