Andrei, studentul român din Italia care a salvat viața unui bărbat aflat în pragul morții

Un tânăr student român la medicină în Italia i-a salvat viața unui bărbat  în vârstă de 63 de ani care s-a simțit rău în timp ce se deplasa cu bicicleta între localitățile Quaregna Ceretto și Cossato, provincia Biella, din nordul Italiei. Se numește Andrei Bărbulescu, este din Castelletto Cervo (Piemonte) și are 20 de ani. Băiatul i-a aplicat biciclistului o manevră de prim ajutor, care l-a ținut în viață până la sosirea ambulanței.

Conform publicației News Biella, bărbatului i-a venit rău în timp ce era pe bicicletă, a căzut la pământ și avea mari dificultăți de respirație. Dacă nu ar fi fost intervenția promptă a lui Andrei Bărbulescu probabil victima nu mai era acum în viață.

Andrei este student la Milano, la Facultatea de medicină. Despre ce s-a întâmplat pe 5 iulie, când a salvat de la moarte un bărbat de 63 de ani, povestește:

„Eram în mașină cu un prieten și tocmai ieșeam din localitatea Quaregna pentru a intra în Cossato când am observat mai multe mașini oprite și un bărbat la pământ. Am oprit imediat pe marginea șoselei și am sunat la 112 descoperind între timp că unul dintre trecători apelase deja. Ciclistul era întins la pământ, cu fața albăstruie, iar urechile îi sângerau. Inițial m-am blocat! Am făcut un curs de prim-ajutor cu doi ani în urmă, dar pentru o secundă m-am pierdut cu firea și nu știam ce să fac, apoi am decis să acționez”, a povestit Andrei.

Bărbatul fusese poziționat lateral de către primii șoferi care s-au oprit să-l ajute, dar această poziție este potrivită pentru persoanele cu respirație și bătăi de inimă, însă victima în acest caz avea mari dificultăți de respirație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mi-am dat seama imediat că bărbatul nu mai respiră – a mărturisit Andrei – așa că l-am poziționat pe spate, cu fața în sus și am început să-i fac masaj cardiac, la schimb cu un alt student de medicină care, ca și mine, se oprise la locul incidentului. Am continuat până când a sosit ambulanța și, între timp, biciclistul a început să își revină. Personalul sanitar de pe salvare l-a conectat imediat la tubul de oxigen, apoi l-au transportat la spital.”

Andrei Bărbulescu. Foto: profilul Facebook

Un gest sosit la momentul potrivit pentru a salva viața unui om:

„La început te simți blocat, dar apoi încerci să te calmezi, să-ți amintești tot ceea ce știi în domeniu și să acționezi”, a explicat Andrei Bărbulescu. „Când am început să-i facem masaj cardiac am văzut că începe să dea semne de viață și asta ne-a încurajat pentru că, doar cu puțin timp înainte părea că nu mai este nimic de făcut.”