Angajată ca îngrijitoare în străinătate, o româncă a furat bijuterii și monede istorice în valoare de 20.000 de euro

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, este principalul suspect în furtul unor ducați (monede) de aur, bijuterii și ceasuri de buzunar antice din locuința unui bărbat în vârstă de 67 de ani, situată în Austria, districtul Spittal an der Drau (landul Carintia).

Conform presei austriece, românca fusese angajată ca îngrijitoare a bărbatului respectiv printr-o agenție specializată în astfel de servicii.

Inițial, femeia a fost remarcată prin dorința sa aproape obsesivă pentru curățenie. În activitatea sa neobosită, îngrijitoarea a deschis toate sertarele și cutiile din locuință, sub pretextul de a le curăța și igieniza. „Abia mai târziu s-a dovedit că această activitate a fost folosită pentru a spiona locațiile de depozitare a diferitelor obiecte de valoare”, a precizat poliția austriacă.

După o muncă asiduă și atât de „epuizantă”, pe 19 iulie, femeia s-a prefăcut că este victima unor dureri atroce și a vrut să-și întrerupă serviciul de îngrijitoare pentru a merge la medicul de familie din România.

În primele ore ale zilei de 22 iulie, ea a părăsit locuința bărbatului pe care îl îngrijea. N-a trecut prea mult timp până când acesta a constatat că i-au fost furate mai multe bunuri, în valoare de peste 20.000 de euro. Românca a fost denunțată de austriac la Parchetul din Klagenfurt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI