Anghinarea („carciofo” la italieni). Proprietăți și beneficii pentru sănătatea noastră

Anghinarea sau carciofoiul la români, numit „carciofo” în Italia, se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii se folosește cu un succes deosebit în Spania și Italia, în domeniul gastronomiei. În Sicilia există chiar și o sărbătoare închinată acestei plante, când se mănâncă doar preparate cu anghinare.

În Spania, mai ales în regiunea Navarra, perioada recoltării bulbului de anghinare și a altor verdețuri ale aceluiași anotimp se consideră sărbătoare a regiunii de Navarra, iar toate mâncărurile preparate în restaurante și în casele din Navarra se fac cu respectivele verdețuri, printre care anghinarea este un ingredient principal.

Anghinare (carciof – în italiană). Foto: agronotizie

Beneficii:

  • Regenearează ficatul;
  • Stimulează digestia și arderea grăsimilor;
  • Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficatul și rinichii;
  • Scade nivelul de colesterol rău din sânge;
  • Are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi;
  • Combate bolile coronariene precum ateroscleroză.

În medicina naturistă, la prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile și frunzele. Toate aceste produse sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni ca de exemplu: afecțiuni hepatice, afecțiuni ale circulației sangvine și afecțiuni renale.

De asemenea, anghinarea mai poate fi consumată și în stare proaspătă, fiind astfel apreciată pentru efectele ei vindecătoare în tratarea diareei cronice în special, precum și în tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor și migrenelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Preparatele naturale din anghinare ajută la vindecarea constipației (sucul de anghinare), afecțiunilor ficatului (ceaiul de anghinare), reumatismului (ceaiul de anghinare).