Anica, mama româncă ucisă în Italia. Detalii noi despre cum a avut loc tragedia

Un nou capitol tulburător a apărut în cazul crimei Anicăi Panfile, românca în vârstă de 31 de ani găsită moartă în urmă cu un an pe malul râului Piave, lângă Spresiano, regiunea Veneto.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că tânăra ar fi luat substanțe interzise fără voia ei, înainte de a fi ucisă de Franco Battaggia, principalul suspect în acest caz.

Detaliile tragediei

Anica Panfile, mamă a patru copii, a dispărut pe 18 mai 2023, iar cadavrul său a fost descoperit ulterior de un pescar.

Potrivit Prarchetului din Treviso, Anica și Franco Battaggia ar fi consumat substanțe interzise și ar fi întreținut relații intime în acea după-amiază.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Însă, recent, o nouă expertiză medicală a fost depusă pentru a clarifica modul în care substanțele respective au ajuns în organismul mamei românce.

Ipoteze și investigații

Procurorul Valeria Peruzzo suspectează că Anica ar fi asimilat substanțe interzise fără știrea ei, posibil prin absorbție vaginală, relatează Treviso Today.

Totuși, expertiza medicală recentă nu a reușit să confirme această ipoteză, care lasă deschisă posibilitatea ca Anica să fi consumat substanțele involuntar, în timpul actului intim cu Battaggia.

Franco Battaggia, în vârstă de 77 de ani, un cunoscut antreprenor în industria pescuitului și proprietar al celebrei pescării „El Tiburon” din Spresiano, rămâne în arest, acuzat de omor voluntar agravat de încercarea de a ascunde cadavrul.

Potrivit anchetatorilor, Anica ar fi fost lovită la cap și apoi sufocată înainte ca trupul său să fie aruncat în Canalul Vittoria, cel mai probabil înfășurat într-un covor.

În același timp, reprezentarea legală a copiilor Anicăi a suferit modificări. Cei trei copii mai mari, rezultați dintr-o relație anterioară cu un bărbat român, sunt acum reprezentați de avocata Giorgia Serafini din Veneția.

Fiica cea mică, de patru ani, născută din relația cu Luigino De Biase, este reprezentată de Marcello Stellin. Partenerul italian al Anicăi este asistat de avocatul Fabio Amadio, în timp ce apărarea lui Battaggia este asigurată de avocatul Fabio Crea.

Ancheta continuă pentru a aduce mai multă claritate în acest caz complex și pentru a face dreptate familiei îndurerate a Anicăi Panfile.