Anica Panfile, ucisă în Italia: Lovită în față cu un obiect și apoi sufocată

Anica Panfile, o femeie româncă în vârstă de 31 de ani, găsită decedată pe data de 21 mai 2023, în râul Piave din Spresiano, provincia Treviso, ar fi murit sufocată, după ce a fost lovită cu un obiect în față.

Aceasta este afirmația făcută miercuri, 25 octombrie, de Marco Martani, procurorul șef din Treviso, informează Treviso Today.

Rezultatele analizelor făcute de „Ris di Parma” (Reparto Investigazioni Scientifiche) pe corpul victimei:

Pe buzele trupului neînsuflețit au fost găsite leziuni specifice asfixierii. Anica, despre care anchetatorii cred că a fost ucisă cu o zi înainte de descoperirea corpului, ar fi fost lovită cu un obiect greu în față, provocându-i o fractură la osul obrazului, apoi ar fi fost sufocată de către agresorul său.

Detaliile specifice legate de modul în care s-a petrecut crima ar putea fi elucidate în urma raportului final de autopsie furnizat de anatomopatologul Antonello Cirnelli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O certitudine este că în plămânii femeii nu a fost găsită apă, ceea ce confirmă că aceasta a fost aruncată în apă după ce murise.

Rezultatele analizelor făcute de „Ris di Parma” pe corpul victimei, dar și asupra locuinței și obiectelor prelevate din casa lui Franco Battaggia, un bărbat în vârstă de 76 de ani cu un trecut controversat și o condamnare anterioară pentru omor, suspectul principal în acest caz, au ajuns pe masa procurorului Valeria Peruzzo.

Deși rezultatele sunt confidențiale, se așteaptă ca în zilele următoare să apară dezvăluiri importante legate de acest caz.

Franco Battaggia și locuința sa, unde a fost văzută intrând Anica Panfile

Înainte de a lucra ca bucătar, Anica a fost angajată la pescăria „El Tiburon” din Spresiano, deținută de Franco Battaggia.

Se pare că în ziua în care a dispărut, cei doi s-au întâlnit pentru a schimba unele documente fiscale. Battaggia a declarat anchetatorilor că Anica i-a cerut 10.000 de euro și că el i-a dat doar jumătate din această sumă.

Cu toate acestea, partenerul femeii, Luigino De Biase, a negat presupusele „probleme financiare”, menționând că singura datorie pe care o aveau era o factură Inps de puțin peste 1.000 de euro.

Anica Panfile a lăsat în urmă patru copii mici care vor crește fără mamă.