Anica, românca ucisă în Italia: Percheziție în casa angajatorului său, fost mafiot condamnat pentru crimă

Ancheta în cazul morții româncei Anica Panfile, 31 de ani, mamă a patru copii, care a fost găsită moartă pe malul râului Piave, în Spresiano (Treviso), pe 21 mai, continuă. În ultimele ore, casa din Treviso a lui Franco Battaggia, ultima persoană cunoscută care s-a întâlnit cu Anica, a fost percheziționată, informează ANSA. El este cercetat pentru crimă.

De asemenea, au fost făcute percheziții la magazinul de pește al bărbatului italian și în mașinile sale.

Ultima dată când Anica Panfile a fost văzută în viață a fost după-amiaza de joi, 18 mai, în Arcade (Treviso), după care i s-a pierdut urma. A fost găsită fără suflate după patru zile, într-un meandru al râului Piave.

Autopsia a arătat însă că tânăra nu a murit prin înec, ci din cauza unor răni multiple în diferite părți ale corpului. Ea a fost aruncată de pe un pod când deja era moartă. Rănile de pe față și traumele la cap, conform autopsiei, ar fi fost cauzate de lovituri date cu un obiect contondent, în timp ce femeia era încă în viață.

Battaggia, în vârstă de 76 de ani, fostul angajator al femeii, a declarat că în ziua când Anica a dispărut a avut o întâlnire cu ea acasă la el pentru a discuta chestiuni obișnuite legate de documente fiscale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Franco Battaggia, numit și „Regele peștelui” deoarece este proprietarul unei pescării, se numără printre persoanele audiate de magistratură în zilele următoare descoperirii corpului femeii. Numele său era cunoscut în cronica neagră a anilor ’80 și ’90 din Veneto, iar pe atunci era considerat un „boss” al lumii interlope din Treviso. Între cei doi exista o relație de muncă: Anica era menajera lui, îi făcea ozazional curățenie în casă.

El ar putea fi ultimul care a văzut-o în viață, înainte ca Anica să dispară și să fie ucisă. Battaggia a declarat: „Sufăr pentru moartea Anicăi. O port în suflet. A lucrat pentru mine și mi-a plăcut, ca angajată. Era excepțională.”

photo_2023-06-12_12-44-37
Anica Panfile și Franco Battaggia

Cine este Franco Battaggia

Cunoscut pentru legăturile sale cu Felice Maniero și „Mala del Brenta” (organizație mafiotă fondată în regiunea Veneto), a fost implicat într-o serie de episoade ce acoperă o gamă largă de crime – de la faliment fraudulos la trafic de droguri, arme, șantaj și omucidere, precum și numeroase evadări spectaculoase în Franța și America de Sud.

Cu toate acestea, acesta și-a plătit datoriile cu justiția de mai mult de zece ani. În 2011 a terminat de ispășit pedeapsa de 21 de ani de închisoare pentru crimă. Acum, se ocupă de pescăria „El Tiburon” din Spresiano.

Anica Panfile a lucrat acolo timp de 4-5 ani. Ocazional, făcea curățenie și la casa lui Battaggia, în Arcade. În apropierea casei acestuia, la doar o sută de metri distanță, a fost văzută ultima oară tânăra mamă, la ora 16:30, joi, 18 mai. Era în fața magazinului de biciclete Arcade Bike și purta un hanorac roșu. Apoi a dispărut: o perioadă de trei zile de absență, până duminică dimineața, când un pescar a găsit corpul ei pe o insulă a râului Piave, la Spresiano.

În acest timp, carabinierii au analizat înregistrările camerelor de supraveghere, cele telefonice și au interogat cercul de contacte al victimei.

Distribuie acest articol