Anul nou în jurul lumii, tradiții și obiceiuri ciudate din mai multe țări

Sărbătoarea Anului Nou este marcată în întreaga lume prin tradiții și obiceiuri unice, unele dintre ele fiind cu adevărat neobișnuite și fascinante. Iată o călătorie în jurul globului pentru a descoperi câteva dintre cele mai ciudate și captivante moduri în care diferite națiuni întâmpină noul an.

1. Spania: Mâncatul strugurilor la miezul nopții

În Spania, tradiția cere ca oamenii să mănânce 12 boabe de strugure la fiecare dintre cele douăsprezece bătăi ale ceasului la miezul nopții. Această practică este menită să aducă noroc pentru fiecare lună a noului an.

2. Danemarca: Spargerea farfurilor

Danezii păstrează farfuriile vechi pe tot parcursul anului pentru a le sparge în pragul ușilor prietenilor în noaptea de Anul Nou. Cu cât găsești mai multe cioburi în fața ușii, cu atât ești considerat mai norocos, deoarece înseamnă că ai mulți prieteni care se gândesc la tine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

3. Japonia: Lovitul clopotelor

În Japonia, templele budiste lovesc clopotul de 108 ori în noaptea de Anul Nou. Acest număr simbolizează cele 108 dorințe pământești pe care oamenii trebuie să le depășească pentru a atinge Nirvana.

4. Brazilia: Oferte pentru zeița mării

În Brazilia, în special în Rio de Janeiro, oamenii aruncă flori în mare ca ofrandă pentru Iemanjá, zeița mării, sperând că aceasta le va îndeplini dorințele pentru anul ce vine.

5. Filipine: Rotund și colorat

Filipinezii cred că formele rotunde aduc noroc, deoarece semănă cu monedele și, prin urmare, atrag prosperitatea. În noaptea de Anul Nou, ei poartă haine cu buline și mănâncă fructe rotunde.

6. Italia: Aruncarea lucrurilor vechi pe fereastră

În unele părți ale Italiei, tradiția spune că aruncând lucruri vechi pe fereastră, oamenii își fac loc pentru noul an și noile începuturi. Acest obicei simbolizează eliminarea negativității din anul precedent.

7. Ecuador: Arderea păpușilor

În Ecuador, oamenii confecționează păpuși ce reprezintă anul vechi și le ard la miezul nopții. Acest act simbolizează curățarea și eliberarea de ghinionul și problemele anului care a trecut.

8. Finlanda: Turnarea plumbului

Finlandezii au un obicei interesant de a turna plumb topit în apă și apoi de a interpreta formele rezultate pentru a prezice viitorul în anul ce vine.

9. Chile: Dormitul la cimitir

Unii locuitori din Chile aleg să își petreacă noaptea de Anul Nou în cimitire, alături de mormintele celor dragi, ca mod de a-i include pe cei trecuți în viața de dincolo în celebrarea noului an.

10. Scoția: First-Footing

În Scoția, prima persoană care trece pragul unei case după miezul nopții (cunoscută sub numele de „first-foot”) este considerată aducătoare de noroc pentru anul ce vine. De obicei, aceasta trebuie să aducă un cadou simbolic, cum ar fi pâine sau băutură.