Cod galben de vreme rea în Italia. Recomandări de la Ambasada României

În urma fenomenele meteorologice intense din centrul și sudul Italiei, care au dus sâmbătă, 23 februarie, la decesul a trei persoane în regiunea Lazio, printre care și al unui cetățean de origine română, Ambasada României în Italia  a distribuit pe pagina sa de Facebook următorul comunicat:

„Informăm cetățenii români că anumite regiuni din centrul și sudul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria și Sicilia) se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de ploi și vânt foarte puternic, în special în zonele de coastă. Serviciul de Protecție Civilă italian a emis, pentru data de 24 februarie 2019, alerte de cod galben pentru regiunile Basilicata, Calabria și Sicilia, în care pot avea loc furtuni, inundații și alunecări de teren.

Recomandăm cetățenilor români care se află sau doresc să călătorească în Italia, să consulte site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informații cu privire la starea vremii, actualizate în permanență, precum și site-ul Serviciului de Protecție Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de urgență: +393451473935.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul dimineții de sâmbătă, la ora 10:30 un copac s-a prăbușit peste mașina unui cetățean român pe o stradă din Guidonia Montecelio. Vasile Nechifor se afla la volanul unui Fiat Panda pe via Maremmana Inferiore 349, în dreptul fabricii Agreumetta, când trunchiul unui pin doborât de vânt i-a lovit automobilul din plin. La puțin timp, conaționalul nostru a decedat la locul accidentului, din cauza rănilor deosebit de grave suferite.