Aosta: găsit cadavrul unui muncitor român dispărut în iulie. Procuratura deschide anchetă pentru elucidarea cazului

Aurelian Cochior, cetățean român în vârstă de 42 de ani, era dispărut de circa trei săptămâni atunci când cadavrul său a fost găsit în stare avansată de descompunere, în data de 5 august 2017, lângă o pășune din localitatea Arnad, provincia Aosta.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul român muncea pe o pășune din localitate a cărei proprietari, interogați de carabinieri, au spus că Aurelian Cochior ar fi plecat de la ei fără să le spună nimic. Aceștia au adăugat că presupuneau că muncitorul român a plecat în România și din acest motiv nu au anunțat dispariția sa, dispariție care nu a fost anunțată nici de alte persoane între timp.

Trupul neînsuflețit a fost găsit de un trecător, la trei săptămâni după dispariția conaționalului nostru, însă, din cauza stării avansate de descompunere și lipsa documentelor, identitatea sa nu a putut fi stabilită până de curând.

Presupunând că persoana găsită moartă este muncitorul român despre care ulterior aflaseră că era dispărut fără urmă, carabinierii din zonă au reușit să contacteze părinții bărbatului român, dar nici aceștia nu au putut să-l identifice cu certitudine, având în vedere starea de descompunere a corpului neînsuflețit

În aceste zile, în urma unui test ADN, s-a stabilit cu exactitate faptul că trupul neînsuflețit aparține chiar muncitorului român de 42 de ani, Aurelian Cochior, dispărut în luna iulie a acestui an, iar procuratura din Aosta a deschis o anchetă pentru ascunderea cadavrului, chiar dacă nu există niciun suspect la această dată, relatează ANSA.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma autopsiei cadavrului, care a fost executată în data de 14 august 2017 de medicul legal Mirella Gherardi, nu au fost găsite urme de violență asupra bărbatului român și nici urme de fracturi, iar bărbatul se pare că avea o stare bună de sănătate, lucru care lasă loc de foarte multe întrebări despre modul în care conaționalul nostru a murit.

Potrivit ziarului La Stampa, a fost făcut și un examen toxicologic, a căror rezultate ar fi trebuit să fie disponibile în 30 de zile de la autopsie, însă până la această dată acest rezultat nu a fost făcut public de autoritățile italiene.

Sursa foto: La Stampa

@rotalianul