Aosta – româncă de 31 de ani salvează viața unui carabinier ieșit la pensie

Gina Giorgiana Mustață – 31 de ani

Era ora 22:30 de vineri, 2 iunie 2017, când în barul Romae, situat în via Aubert din Aosta, intră un bărbat de 67 de ani, de profesie carabinier dar ieșit la pensie, și comandă o cafea.

De cealaltă parte a tejghelei îl servește Gina Giorgiana Mustață, o frumoasă româncă de 31 de ani, din Craiova, care lucrează ca barmaniță în localul sus-numit.

Bărbatul italian ia ceșcuța cu cafea și nici nu o duce bine la gură când dintr-odată se prăbușește la pământ și, în cădere, se lovește cu capul de marginea tejghelei, rămânând în stare de inconștiență, întins pe paviment. Lovitura la cap i-a provocat bărbatului o hemoragie care i-a blocat căile respiratorii.

Fără să stea prea mult pe gânduri, conaționala noastră, care deși lucrează într-un bar în Italia are o diplomă de asistentă medicală în România, a intervenit imediat pentru a-l ajuta pe bătrânul carabinier.

„Nu-i mai simțeam pulsul, era vânăt la față. Era foarte evident că bărbatul suferea un infarct”, povestește Giorgiana pentru AostaCronaca.it.

În timp ce celelalte persoane prezente sunau la 118 pentru a chema o ambulanță, conaționala noastră a început să-i facă masaj cardiac bărbatului. O altă tânără de cetățenie italiană, care lucrează ca infirmieră și se afla și ea la fața locului, s-a alăturat Giorgianei în încercarea de a-i salva viața bărbatului.

„După câteva minute a început să dea semne de viață, slabe dar concrete”, își amintește Giorgiana.

Ajutată de tânăra infirmieră prezentă în bar care a declarat că a văzut-o pe conaționala noastră executând un masaj cardiac perfect, ca la carte, Giorgiana a continuat insistent să-i aplice masajul cardiac bărbatului până la sosirea ambulanței. În același timp, infirmiera italiană încerca să-i elibereze căile respiratorii bărbatului, blocate de sângerarea provocată de lovitura la cap.

Într-un final sosește și ambulanța iar echipajul medical, folosind defibrilatorul și tubul de oxigen, stabilizează bărbatul italian și apoi îl transportă la spital. Sâmbătă dimineața bărbatul își revine dar nu-și mai amintește nimic, însă inima sa a depășit obstacolul și în câteva zile va fi eliberat din spital.

Gina Giorgiana Mustață a lucrat timp de 6 ani ca asistentă medicală în secția de terapie intensivă dintr-un spital din Craiova și se află în Italia de vreo doi ani. În luna februarie a acestui an a obținut atestatul de certificare profesională, la școala de infirmieri din Trieste, cu maximul de voturi. În așteptarea unui loc de muncă pe măsura pregătirii sale profesionale, Giorgiana lucrează într-un bar din Aosta. Un bar care începând de vineri, 2 iunie 2017, și-a câștigat titlul de cel mai sigur bar din localitate.

Și asta datorită conaționalei noastre de 31 de ani, bine pregătită, care prin intervenția sa rapidă și eficientă a salvat viața carabinierului ieșit la pensie, așa cum au confirmat și medicii de pe ambulanță.

Întâmplarea face ca două zile mai târziu, în dimineața zilei de 4 iunie 2017, un carabinier să ajute o femeie română să nască în plină stradă, la Roma, femeie care a reușit să aducă pe lume o fetiță superbă și sănătoasă datorită ajutorului oferit de acesta.

Ce frumoasă este viața, nu?!