Aosta – româncă de 31 de ani salvează viața unui carabinier ieșit la pensie

Gina Giorgiana Mustață – 31 de ani

Era ora 22:30 de vineri, 2 iunie 2017, când în barul Romae, situat în via Aubert din Aosta, intră un bărbat de 67 de ani, de profesie carabinier dar ieșit la pensie, și comandă o cafea.

De cealaltă parte a tejghelei îl servește Gina Giorgiana Mustață, o frumoasă româncă de 31 de ani, din Craiova, care lucrează ca barmaniță în localul sus-numit.

Bărbatul italian ia ceșcuța cu cafea și nici nu o duce bine la gură când dintr-odată se prăbușește la pământ și, în cădere, se lovește cu capul de marginea tejghelei, rămânând în stare de inconștiență, întins pe paviment. Lovitura la cap i-a provocat bărbatului o hemoragie care i-a blocat căile respiratorii.

Fără să stea prea mult pe gânduri, conaționala noastră, care deși lucrează într-un bar în Italia are o diplomă de asistentă medicală în România, a intervenit imediat pentru a-l ajuta pe bătrânul carabinier.

„Nu-i mai simțeam pulsul, era vânăt la față. Era foarte evident că bărbatul suferea un infarct”, povestește Giorgiana pentru AostaCronaca.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce celelalte persoane prezente sunau la 118 pentru a chema o ambulanță, conaționala noastră a început să-i facă masaj cardiac bărbatului. O altă tânără de cetățenie italiană, care lucrează ca infirmieră și se afla și ea la fața locului, s-a alăturat Giorgianei în încercarea de a-i salva viața bărbatului.

„După câteva minute a început să dea semne de viață, slabe dar concrete”, își amintește Giorgiana.

Ajutată de tânăra infirmieră prezentă în bar care a declarat că a văzut-o pe conaționala noastră executând un masaj cardiac perfect, ca la carte, Giorgiana a continuat insistent să-i aplice masajul cardiac bărbatului până la sosirea ambulanței. În același timp, infirmiera italiană încerca să-i elibereze căile respiratorii bărbatului, blocate de sângerarea provocată de lovitura la cap.

Într-un final sosește și ambulanța iar echipajul medical, folosind defibrilatorul și tubul de oxigen, stabilizează bărbatul italian și apoi îl transportă la spital. Sâmbătă dimineața bărbatul își revine dar nu-și mai amintește nimic, însă inima sa a depășit obstacolul și în câteva zile va fi eliberat din spital.

Gina Giorgiana Mustață a lucrat timp de 6 ani ca asistentă medicală în secția de terapie intensivă dintr-un spital din Craiova și se află în Italia de vreo doi ani. În luna februarie a acestui an a obținut atestatul de certificare profesională, la școala de infirmieri din Trieste, cu maximul de voturi. În așteptarea unui loc de muncă pe măsura pregătirii sale profesionale, Giorgiana lucrează într-un bar din Aosta. Un bar care începând de vineri, 2 iunie 2017, și-a câștigat titlul de cel mai sigur bar din localitate.

Și asta datorită conaționalei noastre de 31 de ani, bine pregătită, care prin intervenția sa rapidă și eficientă a salvat viața carabinierului ieșit la pensie, așa cum au confirmat și medicii de pe ambulanță.

Întâmplarea face ca două zile mai târziu, în dimineața zilei de 4 iunie 2017, un carabinier să ajute o femeie română să nască în plină stradă, la Roma, femeie care a reușit să aducă pe lume o fetiță superbă și sănătoasă datorită ajutorului oferit de acesta.

Ce frumoasă este viața, nu?!