Apelul disperat al unei fiice pentru mama sa, badantă în Italia, despre care nu mai știe nimic de 2 ani

Valentina Molocea, 51 de ani, Palermo

Se numește Valentina Molocea, are 51 de ani, este din localitatea Huși, județul Vaslui iar fiica sa, Lucia, nu mai știe nimic de ea de mai bine de doi ani de zile, mai exact din luna mai a anului 2015, când, după o scurtă vacanță în România, Valentina s-a întors în Italia, la Palermo.

Din declarația fiicei sale reiese că Molocea este numele de fată al Valentinei. Cu ceva timp înainte de dispariția sa, numele de familie al Valentinei era Bojin, ne spune Lucia, în speranța că cineva ar putea s-o recunoască după acel nume.

Valentina lucra ca badantă în Palermo și avea o relație cu un bărbat italian pe nume Gianfranco, care ar fi originar din localitatea Caccamo, provincia Palermo, și despre care nu știe nimic mai mult, ne povestește Lucia.

Dintr-un document în limba italiană pe care Lucia îl are de la mama sa, reiese că Valentina ar fi lucrat ca badantă pentru o doamnă de 93 de ani pe nume Fenech Maria. Aceasta locuia la acea dată pe via G. Lanza di Scalea din Palermo. Potrivit celor scrise în document, Valentina a început lucrul pentru această doamnă în data de 9 mai 2014.

Conform celor declarate de Lucia pentru redacția noastră, bărbatul cu care Valentina avea o relație, Gianfranco, ar fi amenințat-o în trecut că o omoară. Deși a anunțat autoritățile despre dispariția mamei sale, Lucia nu a primit niciun răspuns până în acest moment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am anunțat (autoritățile – n.r.) dar până acum nu am nici un răspuns, de asta am apelat aici, poate o știe cineva, să îmi dea mai multe detalii”, scrie Lucia îngrijorată pe Facebook, într-un comentariu la apelul făcut pentru a fi ajutată să-și găsească mama.

În speranța că vom avea vești bune în legătură cu Valentina Molocea cât mai curând, îndrăznim să facem și noi un apel către comunitatea românească din Italia, pentru a ne ajuta să o găsim cât mai repede. De aceea, oricine are informații despre Valentina, fie că a văzut-o doar sau a vorbit cu ea în ultimii doi ani, este rugat să ne trimită un mesaj nouă, pe pagina Facebook aici sau fiicei sale, Lucia, pe pagina sa Facebook aici.