Apelul emoționant al unui tânăr român din Italia: „Ajutați-mă să scap de aici, colegul meu consumă alcool și se comportă urât”

ACTUALIZARE 21 FEBRUARIE 2020: În această dimineață ne-a sunat antreprenorul român din Austria care s-a dat practic peste cap să-l ajute pe Sorin să scape din situația în care se afla la Cerignola și era foarte dezamăgit. Din cele relatate de conaționalul nostru, Sorin s-a comportat foarte urât, în ciuda faptului că i-a fost oferit tot ce avea nevoie, a primit 370 de euro în avans pentru a avea de cheltuială, i-a fost plătită și chiria pe o lună, angajatorul său era gata să-i facă și contract de muncă, iar el a plecat pur și simplu de acolo azi-dimineață. În plus, se pare că nu este adevărat deloc faptul că tânărul, care cerea ajutor fiindcă nu suportă oamenii necivilizați și băutura, nu bea deloc. Cu prima ocazie pe care a avut-o, Sorin și-a cumpărat 4 beri. ni s-a mai relatat.

Faptul că a plecat de acolo ne-a fost confirmat și de însuși Sorin, dar versiunea sa este diferită bineînțeles. Doar că de această dată nu-l mai crede nimeni. Din respect pentru toți românii care au încercat să-l ajute, am vrut să vă relatăm aceste noutăți pentru a ști pe viitor să îl evitați. Sperăm de asemenea că acest caz neplăcut nu vă va împiedica să mai ajutați și alte persoane aflate la nevoie.

ACTUALIZARE 16 FEBRUARIE 2020: Sorin este bine acum și se află în aceste momente în drum spre Austria unde un antreprenor român stabilit în Bregenz s-a oferit să-l ajute pe tânărul nostru conațional cu cazare și un loc de muncă, ba chiar s-a deplasat pe cheltuiala sa până în Italia pentru a-l duce în localitatea menționată mai sus. Am descoperit între timp și cum a ajuns Sorin să lucreze la Cerignola și care erau condițiile acolo, mult mai grave de fapt decât a îndrăznit el să le prezinte și care au depășit așteptările noastre. Un caz concret de „caporalato”, cum numesc italienii fenomenul, despre care vom publica mai multe detalii în zilele următoare într-un nou articol.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat pentru a-l ajuta pe tânărul român să iasă din acel mediu nociv, dând dovadă totodată de unitate și solidaritate atunci când este nevoie.

TEXTUL INIȚIAL AL ACESTUI ARTICOL:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un tânăr român venit ca mulți alții la muncă în Italia pentru o viață mai bună, face un apel emoționant pe Facebook pentru a fi ajutat să scape dintr-o situație neplăcută în care un coleg de aceeași naționalitate ca și el, care consumă des alcool, se comportă foarte urât cu el. Conaționalul nostru cere pur și simplu să fie ajutat să găsească un loc de muncă decent, nu contează în ce sector.

Sorin și „un prieten adevărat”, așa cum îl definește el. Foto: Facebook

Sorin, în vârstă de 30 de ani și originar din Berbești, județul Vâlcea, a publicat apelul său în urmă cu puțin timp pe grupul Facebook ROMÂNII DIN ITALIA unde iată ce spune:

„Salutare tuturor! Mă aflu de o săptămână și ceva în Cerignola, într-o campanie (câmp agricol – n.r.), dar nu mai vreau să stau aici deoarece este un coleg în vârstă de vreo 45 de ani care de fiecare dată când consumă alcool, face scandal, îmi ia hainele, mi le aruncă pe unde vrea el, șterge pe jos cu ele, etc. Vă rog, ajutați-mă cu un loc de muncă unde sunt oameni civilizați, chiar și la un restaurant, la spălat de vase sau agricultură. Nu contează în ce domeniu, numai să scap de aici. Precizez că am codice fiscale”, transmite tânărul român.

Impresionant a fost și răspunsul lui Sorin la îndemnul unui alt român de a recurge la violență asupra colegului său care-l agresează: „Nu fac așa ceva (…) eu am venit să câștig un ban cinstit prin muncă.”

Tânărul nostru conațional ne-a spus că a mai fost în Italia pentru perioade scurte, dar de această dată are o săptămână de când a venit aici, mai exact de miercuri, 5 februarie 2020 și în aceste zile lucrează la legat vie pe un câmp agricol din Cerignola, provincia Foggia (Puglia).

„Acum, momentan, stăm patru persoane într-o cameră, dar am înțeles că mai vin vreo 5-6 persoane. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu consum alcool”, ne-a mai spus românul nostru în încheiere.

În ceea ce privește limba italiană, Sorin spune că „înțeleg cât de cât, dar nu prea știu să răspund.” Dar cu toții am trecut prin această fază în ce privește limba și ne-am descurcat, așa cum suntem siguri că se va descurca și el, dacă i se oferă o șansă.

Cine are bunăvoința și poate să-l ajute cu un loc de muncă pe acest tânăr conațional care nu dorește altceva decât să poate munci și trăi în condiții civilizate, între oameni normali, este rugat să-l contacteze pe Sorin la numărul de telefon +39 3533 357 651 sau pe profilul său Facebook.

Lenjeria de pe patul lui Sorin aruncată de colegul său pe jos