Apelul unei românce din Italia: român din țară contra român din străinătate sau cum știm noi bine să ne autodistrugem ca popor

„Ce trist…

Zilele acestea am citit multe, chiar suspect de multe postări ce incită la ură și dezbinare în interiorul țării dar și în afara ei, încât am vaga impresie că cineva tocmai a pornit o campanie antinatională. S-a ridicat român contra ungur, chiar dacă sunt vecini de bloc în România, român din țară contra român din străinătate. Toți se fac vinovați de ceva anume, toți trebuie să ne privim cu învrăjbire, suntem și am devenit proprii dușmani! O nație care se autodistruge și care se autodezbină, nu e nevoie de intervenții străine, știm și singuri să mergem spre eșafod, văd!

Oare cine are interesul să ridice român contra român și de ce?

România are nevoie de toți românii, indiferent unde sunt aceștia! Ce diferență este între cei ce muncesc în țară pentru patronii străini care duc profitul afacerii lor în afara României și cei ce lucrează în afara țării și își trimit în țară tot venitul câștigat?! Este clar că ori în țară unde statul nu prea mai este actionar majoritar pe nicăieri, ori în afară, românii nu lucrează pentru români! Doar cei ce și-au deschis propriile afaceri sunt independenți, dar numărul relativ mic al lor nu reușește să schimbe cu nimic situația.

Dar oricum, indiferent unde se află românul, plătește taxe și impozite către statul român, direct dacă locuiește în țară sau indirect, prin cei pe care îi întreține acasă, apoi iertat să-mi fie, pe ceea ce deține românul, fie că e în România, fie că nu, plătește!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulți români s-ar întoarce și mâine acasă la familiile lor dacă li s-ar da posibilitatea să câștige aceleași salarii ca în afară, pentru că nu au plecat de fițe, ci din cauza stării dezastruoase în care a fost adusă România și așa au ajuns mâna de lucru ieftină ce umple buzunarele altora!

Ăsta e tristul adevăr care ar trebui să ne unească împotriva celor care ne-au adus în această stare și nu să ne dezbine! Iată de ce avem nevoie de unitate, iată de ce ar trebui să îi întrebăm pe cei care scriu și publică articole cu caracter subversiv, cu ce scop o fac?!

Hai să nu mai citim și să distribuim astfel de gunoaie! Hai să demonstrăm că suntem români și ținem la țara noastră!

Dumnezeu să binecuvânteze România și pe români, oriunde aceștia s-ar afla!”

Monica Locatelli

Despre Monica, puteți citi mai multe în: