Aproape 200 de cadavre găsite într-o casă funerară ce promova „înmormântări ecologice”

Sute de rămășițe umane au fost descoperite într-o clădire din Colorado, SUA, care aparține casei funerare „Return to Nature Funeral Home”, informează USA Today.

Autoritățile americane au intervenit după sesizări legate de un „miros dezgustător” ce provenea din clădirea situată în orășelul Penrose, la circa 160 de kilometri sud de Denver.

Rămășițele au fost descoperite în urma unei percheziții realizate la data de 4 octombrie 2023 și au fost îndepărtate începând cu 13 octombrie.

Cu toate acestea, oficialii menționează că numărul acestor rămășițe s-ar putea modifica pe măsură ce procesul de identificare avansează.

Contextul îngrijorător în care s-a ajuns la această descoperire face ca multe familii să se întrebe ce s-a întâmplat cu rămășițele celor dragi lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile locale au anunțat că vor începe notificarea familiilor pe măsură ce identificarea avansează.

Proprietarii casei funerare, care promovau „înmormântări ecologice”, s-au confruntat cu probleme financiare și juridice crescânde, inclusiv neplata impozitelor și litigii pentru facturi neplătite.

Șeriful din Fremont, Allen Cooper, a descris scena descoperită la casa funerară ca fiind „îngrozitoare”.

Conform declarațiilor vecinilor, mirosul neplăcut era prezent de câteva zile înainte de intervenția autorităților.

Proprietarul casei funerare, Jon Hallford, a recunoscut într-o convorbire telefonică cu directorul biroului de stat pentru înregistrarea caselor funerare și a crematoriilor că a avut o „problemă” la locația din Penrose și a susținut că practica taxidermia (procedură de împăiere, conform dicționarului) acolo.

Documentele publice arată că „Return to Nature Funeral Home” nu și-a achitat impozitele în ultimele luni și a fost dată în judecată pentru facturi neplătite de către un crematoriu.

Peste 120 de familii îngrijorate au contactat autoritățile temându-se că rămășițele rudelor s-ar putea afla printre cele descoperite.

Procesul de identificare a acestor rămășițe ar putea dura săptămâni întregi și va fi nevoie, cel mai probabil, de diverse teste, inclusiv ADN.

Conform sursei citate, Colorado are una dintre cele mai reduse supravegheri ale caselor funerare din țară, lipsind inspecțiile de rutină sau cerințele de calificare pentru operatorii de pompe funebre.

Se pare că nu există dovezi că autoritățile de reglementare au vizitat locația sau l-au contactat pe Hallford până la peste 10 luni după ce licența casei funerare a expirat.